Matrix Resurrections er flere fortællinger

Matrix ResurrectionsMatrix Resurrections er kommet i biografen og på digitale medier for at kunne ses. Der ligger en lang analyse og historie bag filmen som i manges objektiv er regnet for en efterfølger, eller en sequel. Det har gjort mange Matrix Resurretions eller i anden poplær tale M:IV (Matrix 4).

Resurrections er regnet som et overblik til triologien, det vil sige, at filmen er ikke regnet som en efterfølger, og heller ikke som en forfølger. Den er regnet som et overblik, hvor flere historier bliver fortalt og fortælles. Det er en måde at skabe et helikoptersyn på.

Vi følger Thomas A. Andersen (Keanu Reeves) som er en garvet spiludvikler, der har sit helt eget, kontor fordi der var så stor succes med The Matrix, et spil der fik vendt verden helt op og ned, og som stillede det ultimative spørgsmål om valget mellem fri vilje og skæbne.

Inde i begyndelsen af filmen skabes der for publikum en følelse af ensomheden rundt i Thomas’ verden. Han har et enormt udstyr til at udvikle spillet Matrix og pudser hele tiden op på koderne i det. Vi ser samtidig hans kollega der er frisk og er god til at være kammerat og at fastholde Thomas, tager på kaffebar, hvor Tiffany også kommer. Det første egentlige møde og grundstenen for Tiffanys nysgerrighed, fordi efterfølgende mødes Thomas og Tiffany og snakker om spillet han udviklede.

I samme omfang og under samtalen, nævner Tiffany sine dukati motorcykler, hun udtrykker en vis form for vrede, og dermed siger til Thomas: Jeg har mine mottorcykler, du har din terapeut.

Videre i fortællingerne er The Analyst som er Thomas’ psykolog eller rettere psykiater, fordi kun en psykiater kan udskrive blå piller. De blå piller svarer til at tage et middel der får dig til at blive ved med at vågne op hver dag, og leve et liv som andre har designet.

Skriv et svar