Mary Fonden har offentliggørelse af CeFU-rapport

Af: Kongehuset og Henning Okholm

Fotos: ROYAL PRESS Zhong Min Peng

Kort interview med Kronprinsessen fanget under TV2

Kronprinsessen Mary af Danmark deltog mandag den 22. november 2021 i offentliggørelsen af Mary Fonden og Center for Ungdomsforsknings (CeFU) nye undersøgelse ”Kan ungefællesskaber gøre ondt?” på Tårnby Gymnasium.

Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af interviews med unge mennesker i alderen 14-19 år, og den identificerer fire former for ungefællesskaber og viser, hvordan fællesskaberne både har potentiale til at fordre trivsel og mistrivsel.
Sammen med sammen med skolens 2.g-elever og forskere fra CeFU deltog Kronprinsessen i en workshop. Formålet med workshoppen var – med afsæt i undersøgelsens resultater – at arbejde på at skabe anbefalinger til, hvordan man kan skabe sunde ungefællesskaber.

I forbindelse med offentliggørelsen blev undersøgelsens resultater præsenteret for Kronprinsessen og de øvrige tilstedeværende.

Hendes Kongelige Højhed holdt derudover en tale om ensomhed og fællesskaber for gymnasiets 875 elever.

Mary Fonden har oplyst:
Hvad håber Kronprinsessen på at opnå med Mary Fonden?

Det er vigtigt for mig, at vi i Mary Fonden er med til at bryde tabuer. At vi giver de socialt udsatte en stemme og et håb. At vi i samarbejde med andre igangsætter initiativer, der forebygger og afhjælper social isolation – og at vi i sidste ende støtter op om et samfund med plads til alle. Vi har alle en rolle at spille – ved at være mere åbne og tolerante kan vi hver især gøre en forskel for de mange, der står alene. Og hvis vi kan hjælpe bare en enkelt person til at forblive i eller træde tilbage ind i fællesskabet, så har vi opnået meget.

Skriv et svar