Et Drengekors Skabelse

Copenhagen Boys Choir holds circa 80 boys

Københavns Drengekor har eksisteret i sin nuværende form siden 1924 og består af ca 80 drengesangere samt 30 mandskorsangere. Kronprinsen af Danmark har siden maj 2019 været protektor for koret.

Af: Zhong Min Peng og Henning S.andberg T. Kruse Emanuel S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

En kinesisk konkurrence blev startet

Fra hjemme til på farten er denne nødvendig

Dronning Margrethe II af Danmark og Kronprins Fredrik af Danmark overværede Københavns Drengekors koncert ”Skabelsen”. Det foregik i Københavns Domkirke København 15. november 2019.

Crownprince of Denmark
Crownprince of Denmark
The Queen of Denmark
The Queen of Denmark

Grundlæggelse

Asger Wilhelm Hansen foreslog Danmarks Korforening at stifte et drengekor i 1924. Korets signaturer blev flere stykker den 11. maj 1925. Første koncert fandt sted under private former i Nikolaj kirkesal. En man fik efter anbefaling fra blandt andet Carl Nielsen i 1929, tilslutning fra Københavns Kommune til at oprette en skole kun for Mogens Wöldikes drenge i Københavns Drengekor af Privatskole.

Frank Jensen Lord Mayor of Copenhagen
Frank Jensen Lord Mayor of Copenhagen

Musiklivet

“Videreførelsen af »Københavns Drenge- og Mandskor« er af så eminent betydning for dansk musikliv, at det næppe er til at overse, og da Foreningen er stiftet med en Ledelse som den nuværende, er det med stor glæde, jeg giver denne vigtige sag min varmeste tilslutning og anbefaling. København, den 22. Februar1930.”Carl Nielsen skrev med det.