Et besøg med Prinsesse Benedikte hos Hellebro

billedet indeholder seks personer

Af: Kongehuset og Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

billedet indeholder en person
Prinsesse Benedikte besøgte 2 december 2020 Hellebro i Valby

Prinsesse Benedikte af Danmark besøgte Hellebro i Valby i København den 2 December 2020. Foreningen Hellebro har til formål at hjælpe unge hjemløse og udsatte i alderen 18-29 år. Foreningen tilbyder værested, herberg og udslusningsboliger. Under besøget fik Prinsessen indblik i hjemløsheden blandt unge i Danmark og i Hellebros arbejde med at hjælpe de unge godt videre i livet.

Prinsesse Benedikte så blandt andet Hellebros herbergsværelser, værestedet for hjemløse samt udslusningsboligerne, som forventes at modtage de første beboere inden for nogle måneder.

billedet indeholder fem personer
Prinsesse Benedikte har besøgt Hellebro
billedet indeholder to personer
Hellebro blev stiftet for 5 år siden og hjælper i gennemsnit ca 120 unge mennesker om ugen

Direktør Eva Riedel fortalte til press. Den private velgørende forening Hellebro har til formål at hjælpe unge hjemløse der består af: Værested, der ugentligt betjener omkring 120 unge hjemløse og udsatte med gratis omsorg, fællesskab, mad, bad, vask, sundhedsklinik, værksted, musikrum, internetcafe mv. Herberg, der huser 31 unge i en kollegielignende boform med enkeltværelser og fælles køkken og badeværelser. Udslusningsboliger, hvor 12 unge kan øve sig i at bo i en betalig boligSocio-økonomisk virksomhed; et kontorhotel, hvor de unge kan arbejde og tjene penge. Det siger sig selv, at livet er svært uden en bolig. Hellebros mission er at hjælpe de unge i bolig, skole og job – væk fra gaden, misbrug, kriminalitet og de traditionelle væresteder og herberg. Hellebro blev stiftet i april 2015 og har siden januar 2019 haft til huse i ejendommen i Valby.

Skriv et svar