Et August Krogh-symposium med Kronprinsen

August Krogh som professoren kaldtes der har en god historie bag siden, fik en nobelpris i medicin i 1920. Han var knyttet til Københavns Universitet gennem hele sit sit. Hans engagement gennem sin karriere var så enorm, at der er flere præparater der blev udviklet i hans navn. Kronprinsen af Danmark var 20. november 2020 æresgæst i ”August Krogh-symposium – sport, muskler og sundhed” hos Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab i København. Symposiet markerede 100-året for den danske fysiolog August Kroghs modtagelse af Nobelprisen, bød på en række videnskabelige oplæg omhandlende den nyeste forskning på området.

Af: Kongehuset og Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng og Lars Svandkjær ©

billedet indeholder en person
Kronprinsen deltog i August Krogh symposium sport, muskler og sundhed

Jubilæum for Nobelpris-kåring af dansk videnskabsmand fejres med kongelig deltagelse I år er det nøjagtigt 100 år siden, at fysiolog August Krogh modtog Nobelprisen for sin banebrydende forskning i kapillærernes fysiologi, og det fejres med et særligt symposie i Videnskabernes Selskab med deltagelse af Kronprinsen af Danmark.

August Krogh modtog Nobelprisen i 1920 for sin banebrydende forskning i kapillærernes fysiologi. Herudover var August Krogh også en videnskabelig pioner inden for sportsfysiologien.

I Kroghs fodspor, under samme tag Billede: Novo Nordisk Fonden. August Krogh-markeringen finder sted fredag den 20. november fra kl. 10.00-14.30 i Videnskabernes Selskabs Gl. Mødesal – på nøjagtigt samme sted, som Selskabets møder og arrangementer blev afholdt på Kroghs egen tid. Arrangørerne bag fejringen er professor, forsker og overlæge Bente Klarlund Pedersen samt professor emeritus Erik Hviid Larsen – begge medlemmer af Videnskabernes Selskab, ligesom August Krogh selv var det.

billedet indeholder tre personer
Kronprins Frederik og Professor Marie Louise Nosch præsident for Videnskabernes Selskab

August Kroghs bidrag til videnskaben er ikke til at tage fejl af: Hans enorme indsats på forskningsfronten betyder bl.a., at den danske bioteknologiske sektor i dag dækker godt og vel 50 % af det samlede insulinforbrug globalt. Derfor markeres 100-året for hans modtagelse af Nobelprisen med et symposie i Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab under titlen August Krogh-symposium – sport, muskler og sundhed, hvor programmet byder på en række videnskabelige oplæg omhandlende den nyeste forskning inden for netop dette, givet af nogle af Danmarks dygtigste og mest specialiserede forskere inden for emnerne.

billedet indeholder seks personer
Kronprinsen deltog den 20. november 2020 som æresgæst i August Krogh-symposium sport muskler og sundhed hos Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab i København

HKH Kronprinsen var med som tilhører, så når nogle af Danmarks mest talentfulde forskere på dagen deler deres viden og nyeste forskning med gæsterne. Den nyeste nye forskning blandt oplægsholderne var fx Jens Juul Holst, professor ved Københavns Universitets Biomedicinske Institut og med tilknytning til Novo Nordisk Center for Basic Metabolic Research.

Symposiet, der markerede 100-året for den danske fysiolog August Kroghs modtagelse af Nobelprisen, bød på en række videnskabelige oplæg omhandlende den nyeste forskning på området.
Juul Holst er leder af en forskningsgruppe, der forsker i fedme og type 2-diabetes, som han har bidraget til at udvikle en lang række præparater til behandlingen af, og forsker desuden i appetitregulering og hormoner, der regulerer stofskiftet. Der var også oplæg fra fx Jens Bangsbo, centerleder og professor ved Københavns Universitets Institut for Idræt og Ernæring 12 november 2020. Bangsbo har stor erfaring inden for forskningen i bl.a. muskeliontransport og -metabolisme samt træning, præstationsevne og træthedsudvikling og var på dagen holdt foredraget Sportsfysiologi og præstationsoptimering. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.