Et besøg hos Dansk Flygtningehjælp med Kronprinsesse Mary

billedet indeholder to personer

En kvinde der står i spidsen for flygtningehjælp er Kronprinsesse Mary af Danmark som protektor for DRC Dansk Flygtningehjælp, er hun tilstede ved begivenhed i markering af etårsdagen for Globalsk Flygtninge Forum (GRF). DRC Dansk Flygtningehjælp, Borgergade 10, København, 15. dec. 2020. I 2019 afholdt FN’s Flygtningeorganisation, UNHCR, for første gang Global Refugee Forum. Her samledes blandt andre regeringsrepræsentanter, erhvervsledere og civilsamfund fra hele verden, for at finde løsninger på den globale flygtningesituation.

Af: kongehuset og Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Global Refugee Forum havde blandt andet til formål at følge op på den globale flygtningeaftale (Global Compact on Refugees), der blev vedtaget i december 2018 af FN’s Generalforsamling.
Kronprinsessen er protektor for DRC Dansk Flygtningehjælp, der er er Danmarks største NGO. DRC Dansk Flygtningehjælp hjælper flygtninge og internt fordrevne igennem 9.000 medarbejdere i 40 lande. Kronprinsessen Mary af Danmark deltog i markering af etårsdagen for Global Refugee Forum.

billedet indeholder en person
Kronprinsesse Mary deltog i markering af etårsdagen for Global Refugee Forum

Generalsekretær i DRC Dansk Flygtningehjælp Charlotte Slente modtog Kronprinsessen   ved ankomsten til organisationens hovedkontor i København. Global Refugee Forum var et flygtninge topmøde, der blev holdt i december 2019 af FN’s Flygtningeorganisation, UNHCR. Topmødet samlede blandt andre regeringsrepræsentanter, erhvervsledere og civilsamfund fra hele verden for at finde løsninger på den globale flygtningesituation.
Flygtningetopmødets etårsdag blev markeret med en digital paneldebat, som Hendes Kongelige Højhed åbnede med en åbningstale.

Formålet med paneldebatten var at følge op på de løfter, der blev indgået af mødedeltagerne ved topmødet sidste år samt at følge op på den globale flygtningeaftale, der blev vedtaget forrige år af FN’s Generalforsamling.
Kronprinsessen er protektor for DRC Dansk Flygtningehjælp, som i fællesskab med UNHCR var værter ved dagens arrangementet, der også havde til formål at sætte fokus på, hvordan unge mennesker verden over er blevet påvirket af Corona-pandemien.

billedet indeholder en person
Kronprinsesse Mary den 15 dec 2020 som protektor for DRC Dansk Flygtningehjælp

Skriv et svar