EU-Kommissionsformand Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen lagde sin vej forbi København. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Af: Statsministeriet og Henning Okholm

FOTO: ROYAL PRESS Zhong Min Peng

Statsminister Mette Frederiksen tager torsdag den 17. juni klokken 15.45 imod EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen. EU-kommissionsformanden er på rundtur blandt samtlige 27 EU-medlemslande i forbindelse med vurderingen af de nationale genopretningsplaner. Sammen besøger de Avedøreværket i Hvidovre. Her vil der blive afholdt et kort arbejdsmøde mellem statsministeren og EU-kommissionsformanden, hvor de skal drøfte emner af fælles interesse.

Klokken 16.45  statsministeren sammen med kommissionsformanden holde et kort doorstep. Efter doorsteppet vil statsministeren og kommissionsformanden få en rundvisning og blandt andet høre om det såkaldte Power-to-X-projekt ved værket, hvor energi fra havvind skal bruges til at producere grøn brint. Kommissionsformanden er på rundtur blandt EUs medlemslande i disse dage.Statsminister Mette Frederiksen og Ursula von der Leyen har været sammen besøge Avedøreværket i Hvidovre, hvor de vil holde et kort arbejdsmøde.

klokken 16.45, har de holdet  et kort pressemøde.Statsminister Mette Frederiksen udtaler i kort pressemøde.”Jeg ser frem til at byde EU’s kommissionsformand Ursula von der Leyen velkommen i Danmark. Fra dansk side lægger vi stor vægt på, at den økonomiske genopretning i Europa efter Covid-19 bliver både grøn og digital. Vi viser gerne vejen i Danmark med innovative løsninger på klimaudfordringerne, som for eksempel Power-to-X-teknologien, der kan være med til at gøre transportsektoren mere bæredygtig. Det er de innovative, grønne løsninger, der skal sikre fremtidens jobs og vækst i Danmark og Europa”Mødet  især handler om nationale genopretningsplaner.»Fra dansk side lægger vi stor vægt på, at den økonomiske genopretning i Europa efter covid-19 bliver både grøn og digital,« udtaler Mette Frederiksen i kort pressemøde.

EU-Kommissionens formand og Premierminister af Danmark Mette Frederiksen
EU-Kommissionsformand Ursula von der Leyen
EU-Kommissionsformand Ursula von der Leyen
Premierminister Mette Frederiksen
EU-kommissionsforkvinde

Skriv et svar