En pandemi indtager økonomisk verden

En pandemi indtager økonomisk verden

13/03/2020 Slået fra Af admin

Statsminister af Danmark Mette Frederiksen, har sammen med sundheds- og ældreminister af Danmark, Rigspolitichef af Danmark, Direktør for organisation borgerservice af Danmark, Udenrigsministeriet samt direktøren af Danmark pressemøde tirsdag den 10. marts i Spejlsalen i Statsministeriet.

Af: Ritzau/Bach Nielsen, Zhong Min Peng og Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

En Protein Drink Mix

En Fond der Gør Forskel

En Kongelig Fond imod Mobning

Statsministeren har holdt pressemøde angående situationen om coronasmitten. Antallet af coronasmittede personer i Danmark fortsætter med at stige. Tirsdag klokken 7.00 er status, at 113 personer herhjemme er smittet med virusset. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Statsminister af Danmark Mette Frederiksen
Statsminister af Danmark Mette Frederiksen
Graf viser konsekvens af smitte
Graf viser konsekvens af smitte

Eksponentiel Vækst

Mandag lød det, at 90 personer var smittet.

Coronavirus som er navngivet Covid-19, kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene. Den er dog primært farlig for ældre og svækkede borgere.

For at inddæmme smitten har de danske myndigheder siden fredag anbefalet, at arrangementer med over 1.000 mennesker aflyses.

1.119 personer er ifølge Statens Serum Institut blevet testet for coronasmitte, og 770 personer befinder sig i karantæne.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyste mandag, at seks smittede personer er indlagt på sygehuse, men at de ”generelt har det fint”.

Antallet af smittede med coronavirus i Danmark er nu officielt nået op på 156 personer. Nu lancerer myndighederne nye tiltag for at inddæmme coronavirus i Danmark.

Coronavirus: 156 smittede (coronasmittede personer i Danmark fortsætter med at stige smittede on after optil 261)Danmark og undgå offentlig transport i myldretid

Antallet af smittede med coronavirus i Danmark er nu officielt nået op på 156 personer. Nu lancerer myndighederne nye tiltag for at inddæmme coronavirus i Danmark.

Opfordring til Danmark

Regeringen opfordrer til så vidt muligt at undgå kollektiv trafik i myldretiden for at inddæmme coronasmitte.

Desuden bliver flytrafik fra områder hårdt ramt af coronavirus indstillet. Det sker fra midnat natten mellem 10. og 11. marts.

Statsministeren siger på pressemødet, at antallet af smittede stiger “time for time”.

– Forventningen er, at tallet kommer til at stige endnu mere, siger Mette Frederiksen.

Hun tilføjer, at stigningen i antal smittede er “forventet” ud fra det, vi ser ude i verden.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er 875 personer på nuværende tidspunkt i karantæne. Flere end 1000 er blevet testet for virusset.

Sundheds- og ældreminister minister Magnus Heunicke (S) oplyser desuden på pressemødet, at syv personer nu er indlagt på et hospital på grund af coronavirusset.

Det er ligeledes en opjustering fra seks personer, som blev meldt ud mandag.

På daværende tidspunkt lød det fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at de indlagte “generelt har det fint”.

Det oplyses dog ikke på pressemødet tirsdag, om det fortsat er tilfældet – og om det også gælder den syvende indlagte.