En Fond der gør forskel

Kronprinsesse Mary

Maryfonden hjælpes af og støttes af Kronprinsesse Mary. Det siges derefter at hver 6. barn i Danmark vokser op med en eller anden form for vold i hjemmet. Det er derfor Maryfonden har taget ansvaret for, at forbedre dette område. Også selvom der ikke tales og gøres noget ved det, så tager Maryfonden hånd om det. Kronprinsesse Mary havde planlagt et godt møde, og velmodtaget blev hun af personale.

Af: Zhong Min Peng og Henning Sandberg T. Kruse Emanuel S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Maryfondens virke

Se mere om MaryFonden

Hvorfor skal Fredrik uddele pris

Maryfonden hjælpes med Mission

Maryfondens mission og formål er, at nå ind til børn, voksne og familier med isolation, psykisk vold. Dertil hører, at der arbejdes intenst med at optimere og hjælpe med miljøet, den arv der er, sygdom der kommer tæt på, eller andre ting i forhold til det. Mary Fondens går ind for, at bekæmpe social isolation ud fra den overbevisning, at alle har ret til at høre til og udgå udelukkelse. Råd til Livet tilbyder gratis rådgivning indenfor økonomi, jura og sociale forhold til voldsudsatte kvinder som en af deres hovedpunkter. Formål: Et stort skridt i håndteringen blev taget som den kommende kriminalisering af psykisk af denne voldsform.

billedet indeholder tre personer
billedet indeholder tre personer
Kronprinsesse Mary modtaget

Maryfonden hjælpes med krisecentre der kommer til gavn for børn, voksne og familier, hvor faktorene miljø, arv, sygdom eller andre relaterede forhold har resulteret i, at den enkelte føler sig socialt isoleret eller ekskluderet. Fonden skal gennem opfyldelse af formålet søge at give den enkelte et bedre liv, tilhørsforhold og fællesskab samt fremme tolerancen overfor forskellighed og skabe håb.

Kronprinsesse Mary er velmodtaget, og inden der mødes og briefes, bliver hun vist rundt på krisecenteret, der støttes af Maryfonden. Mandag d. 4. februar 2019 kl. 11:00 deltog med Mary Fonden i Råd til Livets 10-års markering på Ringsted Krisecenter. Kronprinsessen af Danmark deltog med Mary Fonden i Råd til Livets 10-års markering. Hvor Kronprinsesse Mary talte med Mary Fonden sammen med partnerne, hvad der fylder på området for vold i hjemmet netop nu Hvert 6. barn i Danmark vokser op i et hjem med vold.

Socialfaglig definition af psykisk vold i nære relationer

billedet indeholder tre personer
Kronprinsesse Mary mødes med ansatte

Der var sat tid af til at møde så mange som muligt fra personalet. På den måde kunne alle få et glimt af protektoren, og ligeså modsat.

Mary Fonden tilbyder gratis rådgivning inden for  jura,  økonomi, og sociale forhold til danske voldsudsatte i hele Danmark. Kronprinsesse Mary taler godt for med sit ordforråd og debatterer fint på, hvad der komme af emner og gøres godt af i fremtiden.

billedet indeholder en person
Kronprinsesse Mary taler med foldede hænder
Kronprinsesse Mary taler til gruppe
Kronprinsesse Mary taler til gruppe

Fra 2009 blev etableret Råd til Livet Mary Fonden og er et samarbejde mellem Mødrehjælpen, LOKK, Nykredit, Østifterne og lokale advokatkontorer. Der bliver snakket godt igennem om emner der er valgt fra personalets side samt, at Kronprinsessen også giver sit bud på, hvad der burde og kan gøres for at højne service og støtte.

Kronprinsesse Mary blev fulgt til døren efter et vellykket møde. Der holdes en oprejst pande om fremtiden vedrørende projektet. Kronprinsessen takker for samarbejdet til Ringsted Krisecenter. Den psykiske vold der opdages, gøres strafbart fremadrettet. Maryfonden håber at kunne nå ud til alle der er ramt.

billedet indeholder to personer
Kronprinsesse Mary