En Fond får støtte

En Fond får støtte

07/02/2019 0 Af admin


Fonden for Entreprenørskab og H.K.H. Kronprins Frederik var sammen 31 Januar 2019 for entreprenørskabs nytårskur. Dansk Erhverv som ser med gode øjne på innovationen havde set frem til dagen. Det foregik selvfølgelig hos Børsen i København. Frederik var nøgleperson i overrækkelse af priserne til de to der vandt opstart med henblik på innovation i forhold til samfund. Frederik var begejstret.

Af: Zhong Min Peng og Henning Sandberg Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Maryfonden markeres

H.K.H. Kronprins Frederik er munter i humoeret hos Boersen
H.K.H. Kronprins Frederik er munter i humoeret hos Boersen
Kronprins Frederik moeder Boersens folk
Kronprins Frederik moeder Boersens folk

Fonden for Entreprenørskab og Nytår

Det er nyt år hos Børsen i København. Mange folk er ellevilde med at se frem til et godt år. Kronprinsen var inviteret med til, at en overrækkelse skulle finde sted. Der var god kemi på samme tid da Kronprinsen trådte ind og blev taget godt imod. Børsens folk strålede og var glade for, at han ville overrække pris. Fonden for Entreprenørskab arbejder på uddannelser og forankres på uddannelsesinstitutioner af innovation og entreprenørskab som skal integreres i højere grad. Til Nytårskuren takkes samarbejdspartnere, hvorved Kronprinsen af Danmark overrakte prisen for Youth Startup Investment. Der var to startups.

Pris Nummer et

Skaber af applikation faar pris
Skaber af applikation faar pris
Skaberen af applikation tog stolt imod prisen som Kronprins Frederik overrakte.
Skaberen af applikation tog stolt imod prisen som Kronprins Frederik overrakte.

Det ene startup var Subreader, som er en applikation, der egentlig læser undertekster op for ordblinde i biografen, og i fremtiden vil fungere på både Netflix, almindelig TV og til stream på online medier. På den måde har ordblinde unge og voksne lettere ved, at være med i sociale sammenhænge såsom i biografen og filmaftener med familie og venner. Rent faktisk betyder det at man bringer folk tættere sammen. Vinderne der modtog prisen for deres udvikling af applikationen, der kan identificere et bid fra en slange var stolte, og viste deres stolthed sammen med H.K.H. Kronprinsen. Den anden startup der gik med prisen var VenomAid Diagnostics. Virksomheden giver en billig, simpel og hurtig test til diagnosticering af mennesker der er ofre for slangebid. Selve testen kan tids nok fortælle dig, hvilken slange du er blevet bidt af ved hjælp af et register over kendte arter, og på den måde kan man hurtigt sikre ofre korrekt, tidlig og en god behandling.

Invest

Det samme ved nytårskuren overrakte Kronprinsen prisen, “Youth Startup Investment Potential” på 100.000 kroner. De 100.000 kroner skulle efter vindernes egne udsagn bruges til investering i virkemidler for, at højne kvalitet og udstyr til at udvikle. Efter prisuddelingen samledes Kronprinsen, vinderne og repræsentanter fra Børsen. De fejrede, at de avde fået 100.000 kroner til at kunne bruge til at videreudvikle. Fonden for Entreprenør skab samler viden om entreprenørskabsuddannelse igennem forskning og udbreder denne viden via netværk, arrangementer og medier.

Projektsamarbejde

Fonden for Entreprenørskab er der kommet stort fokus på på grund af innovation. Det er der fordi, der er behov for mange entreprenører til fremtidens arbejdskraft, som er planlagt fra regeringens side.