En Ny Udstilling fra Experimentarium

Kronprinsen overvaerede dernaest en basketballkamp i Testcentrets arena, som er en lille multisal

LAD LEGENE BEGYNDE er en årsindsats med oplevelser inspireret af de Olympiske Lege, der samler Nord og Sydamerika, Europa, Afriak og Asien til de Paraolympiske Lege med det formål at vise, at sport er for alle. Indsatsen gennemføres i partnerskab med Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark samt Parasport Danmark og er desuden støttet af Elsass Fonden, Augustinus Fonden, Louis Petersens Legat, Bevica Fonden og IOC’s Olympic Solidarity program.

Af: Experimentarium, Zhong Min Peng og Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Magazine Zhong Min Peng

Kronprinsen af Danmark forestår den officielle åbning af Experimentariums nye udstilling ”Lad Legene Begynde”. Experimentarium, Hellerup, formiddag d. 23. januar 2020. Kronprinsen af Danmark holdt i forbindelse med åbningsceremonien en tale.

18. december samles over 150 atleter på Experimentarium som led i forberedelserne til Danmarks deltagelse ved De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege i Tokyo til næste sommer. Atleterne har stadig et halvt år til at pudse formen af, inden den olympiske ild tændes i Tokyo og medaljekampen starter. Men på Experimentarium begynder Legene allerede den 23. januar 2020, når Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik officielt åbner lad legene begynde. ”I 2020 bliver et olympisk år på Experimentarium! Vores ambition er at gøre Experimentarium til stedet, hvor hele Danmarks befolkning kan opleve og følge med i De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege,” fortæller Kim Gladstone Herlev, adm. direktør på Experimentarium.

Kronprinsen inspireret af de Olympiske Lege og de Paraolympiske Lege
Kronprinsen inspireret af de Olympiske Lege og de Paraolympiske Lege
Kronprinsen holdt i forbindelse med aabningsceremonien
Kronprinsen holdt i forbindelse med åbningsceremonien
Kronprinsen forestaar
Kronprinsen forestår
Kronprinsen er ved at affyre pil
Kronprinsen er ved at affyre pil

Lad Legene Begynde gennemføres i partnerskab med Danmarks Idrætsforbund (DIF), Team Danmark og Parasport Danmark. Indsatsen er støttet af Elsass Fonden, Augustinus Fonden, Bevica Fonden og IOCs Olympic Solidarity program. “Lad Legene Begynde” er en årsindsats med fokus på De Olympiske Lege og De Paraolympiske Lege i Tokyo. I forbindelse med indsatsen åbner Kronprinsen en ny udstilling på Experimentarium, hvor børn og voksne blandt andet kan teste deres hurtighed, styrke og reaktionshastighed i 10 forskellige aktiviteter. Formålet med et af værkstederne er, at styrke inklusionen af børn og voksne med funktionsnedsættelse og vise, at vi med en forståelse af mangfoldighed kan bygge og designe os til større livskvalitet for alle. Udstillingen er udviklet i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Parasport Danmark.

Publikum
Publikum
Kronprinsen samler pile sammen efter bueskydning
Kronprinsen samler pile sammen efter bueskydning
Kronprinsen og OL-bueskytte Maja Jager
Kronprinsen og OL-bueskytte Maja Jager
Kronprinsen holdt i forbindelse med aabningsceremonien en tale d 23. januar 2020
Kronprinsen holdt i forbindelse med åbningsceremonien en tale d 23. januar 2020
Kronprinsen gjorde stop ved en knap 15 meter lang bouldering-vaeg
Kronprinsen gjorde stop ved en knap 15 meter lang bouldering-væg
Kronprinsen besoeger vaerksted
Kronprinsen besøger værksted

Oplysende links

Det er i Experimentarium det foregår

En ad de efterspurgte hos Herbalife Ernæring

Kvinden Lorenzen er stadig kørende i fuld fart

En overrækkelse fra Kronprinsessen af Danmark

Et møde om Biodiversitet

En prinsesse til julearrangement