En Prinsesse til Julearrangement

Hendes Kongelige Hoejhed Prinsesse Marie ankommer til Toldboden

Prinsesse Marie af Danmark deltog i Folkekirkens Nødhjælps julearrangementer, som hun er protektor for, og hendes deltagelse i år var for sjette gang i julearrangementet.

Af: Zhong Mn Peng og Henning Sandber T. Kruse Emanuel S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Torsdag den 7. november 2019 deltog hun i Folkekirkens Nødhjælps julearrangement på Toldboden i København. Det var til formål at takke private samt repræsentanter fra fonde og erhvervsliv for deres støtte til organisationens arbejde. Målet var at yde støtte til verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Ved organisationens julearrangement var samarbejdspartnere inviteret som tak for støtten i arbejdet med at bekæmpe fattigdommen der vokser. Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp.

Hendes Kongelige Hoejhed Prinsesse Marie ved hovedgang
Hendes Kongelige Hoejhed Prinsesse Marie ved hovedgang
Prinsesse Marie af Danmark protektor for Folkekirkens Noedhjaelp
Prinsesse Marie af Danmark protektor for Folkekirkens Noedhjaelp

En velkomst

Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, bød velkommen, hun sagde derefter:

Vi styrker verdens fattigste i kampen for et værdigt liv I Folkekirkens Nødhjælp hjælper vi mennesker i yderste nød. De mennesker, der har det allersværest i verden. De sultende og de sårbare. De fordrevne og de forfulgte. De undertrykte og de diskriminerede. Verdens fattigste, som på grund af krig og katastrofer eller strukturel ulighed ikke selv har en stemme, der kan høres.

Vi ved, når nøden er stor, er grænsen mellem håb og håbløshed hårfin. Og vi ved, at vi kan være med til at gøre den lille forskel, der gør, at håbet holdes i live, næres eller tændes igen. Med næstekærligheden som kompas, sætter vi alt ind på at give liv til håbet. Vi gør det med viden og opfindsomhed, mod og handlekraft. Vi gør det ved at samarbejde med lokale og globale partnere – og ved at bakke hinanden op i et solidt globalt netværk.

Peter Skov-Jakobsen, biskop og rådsformand i Folkekirkens Nødhjælp: ”30 år efter murens fald, hvad betyder frihed for handling og tro?”

Basis for ligestilling

Prinsesse Marie af Danmark viser en donation
Prinsesse Marie af Danmark viser en donation
Prinsesse Marie forlader arrangementet i bil
Prinsesse Marie forlader arrangementet i bil

Peter Skov-Jakobsen sagde:

Vi arbejder med rettigheder og ligestilling mellem kønnene i al vores arbejde. For at sikre basale menneskerettigheder taler vi verdens fattigstes sag både nationalt og internationalt. Det er det, vi kalder politisk fortalerarbejde.