En Fondspris af Frederik

H.K.H. Kronprins Frederik af Danmark forestår uddelingen af Industriens Fonds Iværksætterpris 2019 ved Danish Tech Challenge Award Show, København, 28 Januar 2019. Det gør han fordi han er protektor.

Af: Zhong Min Peng og Henning Sandberg Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Sundhedsreform og Supersygehuse

Udover H.K.H. Kronprins Frederik var ledelsen derfor også tilstede ved uddeling. Det er de fordi sådanne begivenheder der har en sådan betydning for, hvordan fremtiden kan forme sig.


Industriens Fonds Overrækkelse

Kronprins Frederik af Danmark overrakte Industriens Fonds Iværksætterpris til Rosenby Engineering. Som vinder af konkurrencen Danish Tech Challenge. Rosenby Engineering har opfundet en automatisk vanddreven boremaskine, som på en effektiv måde kan slukke brande i shippingcontainere verden over.

Kronprins Frederik af Danmark
Kronprins Frederik af Danmark

Industriens Fonds Iværksætterpris uddeles til vinderen, som Industriens Fond har udviklet sammen med Scion DTU. Præmien er på 500.000 kr.

Jesper Rosenfeldt Hansen, CEO i Rosenby Engineering citerede:

Vi er super glade og havde slet ikke regnet med, at vores forholdsvis simple produkt kunne konkurrere med de andre meget avancerede produkter i Danish Tech Challenge. Det har været en fantastisk oplevelse, og vi er taknemmelige over, at vi fik muligheden for at bevæge os fra værkstedet på Læsø og ind i dette forløb. Vi er blevet udfordret og har fået en masse konstruktive ’tæsk’, som har gjort, at vi har kunnet udvikle vores virksomhed”.

Sten Scheibye, der er bestyrelsesformand i Industriens Fond, tilføjede:

Danmark har brug for, at der etableres nye innovative virksomheder. Gennem Danish Tech Challenge har vi skabt et sparrings- og netværksprogram samt fysiske testfaciliteter, så deltagervirksomhederne, der alle har et fysisk produkt, kan accelerere deres virksomhed. Vi kan se, at aktiviteterne skaber værdi, og har derfor også bevilget mere end 10 mio. kroner til, at flere nye virksomheder i de kommende tre år kan få lignende muligheder”.

Som det fremgår af Jesper Rosenfeldt Hansens og Sten Scheibyes udtalelser, kan der ses, hvor meget der ses frem til nye virksomheder, og deres vej mod fremtiden.