En Fremtidig Sundhedsreform

Statsminister Lars Loekke Rasmussen med fem ministre

Af: Zhong Min Peng og Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Backstreet Boys turnerer i Danmark Juni 2019

Tidl. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt Onsdag Den 16. januar 2019 et pressemøde i Statsministeriets Spejlsal med fem ministre ved sin side. Der er tale om en sundhedsplan fra 2020 til 2025.

Præsentationen som tæller seks ministre incl. sundhedsminister Ellen Trane Nørby, økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille børne- og socialminister Mai Mercado, finansminister Kristian Jensen og minister for offentlig innovation Sophie Løhde, havde alle meget at tilføje fra den nye reform.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler sig om sundhedsreformen

 

Statsministeren præsenterer regeringens udspil til en sundhedsreform, som går under titlen ”Patienten først – nærhed, sammenhæng, kvalitet og patientrettigheder.”

Vi har et godt sundhedsvæsen, men der er en utalt mangel på nærhed, hvor alt for mange skal rejse langt for at få en relativt ukompliceret behandling eller genoptræning.” sagde statsministeren.

Han fortsatte med at udtale:

Patienten skal sættes først. Vi tager patientens parti, og vil over de kommende år skabe et endnu bedre sundhedsvæsen.

Mai Mercado

Mai Mercado (Konservativ Folkeparti)

 

Den 28. november 2016 blev Mai Mercado udnævnt til ny  børne- og socialminister i regeringen Lars Løkke Rasmussen III. Efter hun blev minister valgte hun i lighed med andre nyudnævnte konservative ministre at tage orlov fra Folketinget. Anders Johansson indtrådte for hende den december 2016.

Mai Mercado fra Det Konservative Folkeparti sagde:

“Vi vil jo rigtig gerne have, at flere udenlandske læger får mulighed for at arbejde i Danmark, og vi vil også gerne sikre, at de danskere som arbejder i udlandet, at det kunne være attraktivt for dem og komme tilbage. Så det ligger altså både som et ønske at de udenlandske læger vi har, at vi gør brug af dem, og vi vil gerne have flere, og samtidig også dem som er i udlandet vil finde det attraktivt at komme hjem.” siger Mai Mercado fra Konservative Folkeparti.”

Hvidovre hospital som ligger ret centralt og på den ene side af Kettegård Allé, får også lejligheden til at blive et supersygehus. Læs mere her. Indtil 2020 er der en kæmpe tilbygning igang.

Ellen Trane Nørby

Ellen Trane Nørby (V)

 

Ellen Trane Nørby er dansk politiker, der siden februar 2005 har været medlem af Folketinget og siden november 2016, landets sundhedsminister. Marts 2011 afløste hun Peter Christensen som politisk ordfører for partiet Venstre, efter han ved regeringsrokaden i marts blev skatteminister.

Sundhedsministeren citerer også:

“Det kommer til at betyde noget for alle borgere og alle patienter i Danmark der vil få et stærkere sundhedsvæsen, hvor vi sætter patienten først. Så det får betydning for alle at vi styrker akutberedskabet, at vi bygger sundshedscentre overalt hele landet, at vi får mere nærhed og vi får mere nærhed sammen.”

Sundhedsreformen principper

Nærhed

Behandling vil blive rykket tættere på hjemmet, så ældre og andre med mere akutte lidelser kan få hurtigere, mere effektiv og bedre behandling.

Kvaliteten

Bedre og hurtigere IT systemer, der giver flere læger bedre mulighed for at hjælpe. Akuthjælpen bliver mere tryg.

Sammenhængen

Der kommer til at opleves en bedre overgang fra diagnose af patient, til behandling, genoptræning og kontrol.

Rettigheder

Speciallæge kommer der hurtigere adgang til. Såfremt behandling kræver ekstra, bliver patient oplyst om dette inden for kort tid.

Til slut

Der investeres 50 mia i sundheden over hele landet til supersygehuse. Der er tilkomne flere udfordringer blandt sygehusvæsnet der giver kø til sygehuse. Der investeres ca 48 mia mere på sundheden.

link

link

link