En Åbning af Naturcenter Amager

Billedet indeholder tre personer ved naturcenter amager

DK RoyalPress. Kronprinsessen af Danmark som protektor i den officielle åbning af Forskningens Døgn 2021 hos Naturcenter Amager i Kastrup.

Af: Kongehuset & Henning Sandberg T. Kruse Emanuel S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Kronprinsessen af Danmark deltog som protektor i den officielle åbning af Forskningens Døgn 2021. Naturcenter Amager, Kastrup, den 23. April 2021. Forskningens Døgn er en årlig landsdækkende videnskabsfestival med cirka 75.000 deltagere. Forskningens Døgn har blandt andet til formål at sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer.

Åbningen af videnskabsfestivalen havde fokus på lanceringen af det nye skoleprogram ”Klima på menuen”, der henvender sig til 7.-8. klasser. I skoleprogrammet arbejder eleverne med temaerne madspild, biogas og klimavenlig mad, og ved åbningen overrakte Hendes Kongelige Højhed diplomer til de elever, der havde præsenteret de bedste løsninger på fremtidens klimaproblemer.

Billedet indeholder tre personer ved naturcenter amager

Skoleklasserne var repræsenteret ved to elever fra hver klasse, mens resten af klassekammeraterne fulgt med virtuelt fra flere skoler i København.
Kronprinsessen af Danmark overrækker  et diplom til eleverne på Skolen på Islands Brygge for den bedste løsning i kategorien “Klimavenlig Mad”. 

Billedet indeholder to personer ved naturcenter amager
billedet indeholder to personer ved naturcenter amager
Billedet indeholder en person ved naturcenter amager
billedet indeholder to personer ved naturcenter amager


Forskningens Døgn er Uddannelses- og Forskningsministeriets landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i uge 17. Forskningens Døgn har blandt andet til formål, at skabe mødesteder mellem forskere og borgere. Det samt at sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer. Festivalen består af en række lokale arrangementer i hele landet. I det tilfælde hvor forskning og videnskab formidles gennem for eksempel foredrag, debatarrangementer og åbent hus-arrangementer. På grund af situationen vedrørende Coronavirus blev mange aktiviteter i år afholdt virtuelt.

Skriv et svar