En Fransk Udstilling Åbnes af Dronning Margrethe

Dronningen af Danmark er til stede ved åbningen af udstillingen “Auguste Rodin – Forskydninger”.

Af: Kongehuset og Henning Sandberg T. Kruse Emanuel S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

I udstillingen Auguste Rodin – Forskydninger er der fokus på Rodins samling af antikke genstande, der udstilles sammen med hans egne skulpturer. Med udstillingen er det første gang i Danmark, at Auguste Rodins egen antiksamling vises i dialog med kunstnerens egne værker. I mødet mellem Rodins skulpturer og hans samlings antikke værker kommer den besøgende på en ny måde tæt på kernen i kunstnerens skabende proces.   

Dronningen af Danmark er til stede ved åbningen af udstillingen “Auguste Rodin – Forskydninger”. Glyptoteket, Dantes Plads København, 21. April 2021. Udstillingen ”Auguste Rodin – Forskydninger” er der fokus på Rodins samling af antikke genstande, der udstilles sammen med kunstnerens egne skulpturer.

Ny Carlsberg Glyptotek har en unik samling af Auguste Rodins værker takket være museets stifter, Carl Jacobsen (1842-1914). Jacobsen skabte en stor samling af antikke genstande og fransk kunst – med Rodins værker på en hædersplads.

Med udstillingen er det første gang i Danmark, at Auguste Rodins egen antiksamling vises sammen med kunstnerens egne værker.

Skriv et svar