Royal Run 2022 Danmark over 90000

AF: Kongehuset ,SUZANNE MEYER og Henning Okholm

FOTO: Zhong Min Peng © RP

Flere Pressen inviteres med til Danmarks største royale motionsevent, hvor over 90.707 danskere snører gummiskoene og løber eller går i selskab med kronprinsen og øvrige medlemmer af kronprinsfamilien.

Den 6. juni 2022, 2. pinsedag, finder Royal Run sted i Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved, København/Frederiksberg og på Bornholm. Pressen inviteres til at dække den populære begivenhed.

Prins Christian af Danmark , Prinsesse Isabella af Danmark, Prins Vincent af Danmark og Prinsesse Josephine af Danmark deltog den.
Prins Christian af Danmark , Prinsesse Isabella af Danmark, Prins Vincent af Danmark og Prinsesse Josephine af Danmark deltog den .
Prins Christian af Danmark , Prinsesse Isabella af Danmark, Prins Vincent af Danmark og Prinsesse Josephine af Danmark deltog den
Royal Run 2022 Danmark over 90000

SUZANNE MEYER

Royal Run er netop slut efter en dag, der bød på masser af royale overraskelser og et rekordhøjt deltagerantal.
Med næsten 92.000 tilmeldte slog Royal Run ny deltagerrekord, og kronprinsparret var naturligvis blandt de mange glade ansigter på ruterne i værtsbyerne.

H.K.H. Kronprins Frederik løb One mile i Aalborg og 5 km i Aarhus, mens H.K.H. Kronprinsesse Mary løb One mile i Kolding og 5 km i Næstved – og derudover bød dagen på et par overraskelser. Først stillede alle kronprinsparrets børn til start på One mile-distancen i KøbenhRoyal Run 2022 i København/Frederiksbergavn, og senere begav H.K.H. Prins Christian og H.K.H. Prinsesse Josephine sig begge ud på fem kilometer distancen.

Til sidst løb kronprinsen som planlagt 10 km i København og på Frederiksberg, og også her var flere af børnene med i feltet. Både H.K.H. Prins Vincent og H.K.H. Prins Christian stod nemlig igen klar, da startskuddet lød på den længste distance – og kronprinsen måtte mod egen forventning se sig slået af sin ældste søn.

”Jeg havde regnet med, at jeg kunne hente ham på de sidste tre kilometer”, sagde en smilende kronprins, der også var tydeligt stolt af 11-årige prins Vincent:

”Det er jo skønt, at han har mod på det. Det giver noget selvtillid og en grundforståelse for, at man kan flytte og udrette mere, end man måske lige tror. I det det hele taget er det skønt, at så mange kaster sig ud i det her. Og hvis man ikke nåede at melde sig til i år, må man til tasterne og melde sig til næste år, sluttede kronprinsen, der altså også afslørede, at Royal Run vender tilbage i 2023.

En overvældende dag
Bag Royal Run står idræts visionen Bevæg dig for livet. Et samarbejde mellem DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF), hvor målet er at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation. Og her er der ikke overraskende stor glæde at spore efter en veloverstået dag:

”Det har været en ganske overvældende dag, hvor vi sammen med danskerne har fået det hele til at gå op i en højere enhed. Vores ambition er jo at få danskerne til at bevæge sig, og det har vi formået med dagen i dag,” siger Jens Otto Størup, der er administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe.

Royal Run 2022 i København/Frederiksberg

Royal Run 2022 i København/Frederiksberg.
Royal Run 2022 i København/Frederiksberg

1.Royal Run 2022 i København/Frederiksberg

 Prins Christian af Danmark , Prinsesse Isabella  af Danmark, Prins Vincent  af Danmark og Prinsesse Josephine  af Danmark deltog den 

2. Juni 2022 i Royal Run i København/Frederiksberg.  Deres Kongelige Højheder løb først på dagen One Mile-ruten.

3.Royal Run 2022 i København/Frederiksberg

4. Royal Run 2022 i København/Frederiksberg

5.Prins Christian af Danmark krydser målstregen på Amalienborg Slotsplads efter at have løbet One Mile. 

6..Royal Run 2022 i København/Frederiksberg

 Senere på dagen løb både Prins Christian af Danmark 

og Prinsesse Josephine af Danmark også ruten på fem kilometer. Ved mål stod Prinsesse Isabella af Danmark og Prins Vincent af Danmark klar for at heppe på deres søskende.

7.Royal Run 2022 i København/Frederiksberg

Royal Run 2022 i København/Frederiksberg.

8.Kronprinsfamilien af Danmark samledes i målområdet, da Kronprinsen  af Danmark, Prins Christian  af Danmark og Prins Vincent  af Danmark alle var kommet i mål efter at have gennemført dagens sidste distance i København/Frederiksberg på 10 kilometer.

Skriv et svar