Ny aftale om kompensation af Danmark ved fremtidige epidemier

24.1.2024 har Regeringen af Danmark har sammen med alle Folketingets partier af Danmark indgået en aftale, som skal skabe øget forudsigelighed om den politiske håndtering af kompensation ved fremtidige epidemier.

FOTO: Zhong Min Peng©RP

Af. Erhvervsministeriet, Henning Okholm

Danske virksomheder og kulturinstitutioner har i den sidste tid efterspurgt større vished i tilfælde af en ny pandemi. Derfor har regeringen sammen med Socialistisk af Danmark Folkeparti af Danmark, Liberal Alliance af Danmark, Danmarks Demokraterne, Det Konservative Folkeparti af Danmark, Enhedslisten af Danmark, Radikale Venstre af Danmark , Alternativet og Dansk Folkeparti indgået en aftale om kompensation ved fremtidige epidemier.

Aftalen betyder, at der nu er enighed om, at kompensationsordninger, som fx hjælpepakker, skal anvendes, hvis en fremtidig epidemi udgør et pludseligt, midlertidigt og usædvanligt stød i økonomien. Det betyder, at regeringen, i tilfælde af en fremtidig epidemi, vil tage stilling til niveauet for kompensation og vurdere, om det er nødvendigt at yde støtte til virksomhederne, og derefter indkalde til drøftelser med Folketingets partier.

”Jeg er glad for, at alle partier i Folketinget nu sender et klart signal om, at der skal etableres kompensationsordninger, hvis fremtidige epidemier medfører restriktioner for danske virksomheder. “På den måde skaber vi klarhed og tryghed for det erhvervs- og kulturliv, der var så meget igennem under covid-19-pandemien.” Erhvervsminister af Danmark Morten Bødskov udtaler.

Skriv et svar