Kongeparret af Danmark, Festgudstjeneste i Aarhus Domkirke.

Af: Kongehuset, Journalist, Jingshuo Zhao, Henning Okholm
FOTO: Zhong Min Peng© RP

Kongeparret, H.M. Dronning Margrethe og H.K.H. Prinsesse Benedikte kører i biler fra Marselisborg Slot til Aarhus Domkirke eftermiddag den 21. januar 2024.

D.M. Kongen og Dronningen samt H.M. Dronning Margrethe og H.K.H. Prinsesse Benedikte kører eftermiddag den 21. januar 2024 i biler fra Marselisborg Slot til festgudstjeneste i Aarhus Domkirke.

Festgudstjeneste i Aarhus Domkirke holdes i anledning af tronskiftet med repræsentanter for det officielle Danmark og repræsentanter fra Aarhus by. Gudstjenesten ledes af kongelig konfessionarius og biskop over Aarhus Stift Henrik Wigh-Poulsen.

Kongeparret, H.M. Dronning Margrethe og H.K.H. Prinsesse Benedikte deltager i festgudstjeneste i Aarhus Domkirke i anledning af tronskiftet. Aarhus Domkirke, Store Torv, Aarhus. Kl. 14.00. den21. januar 2024

I anledning af tronskiftet gennemføres en festgudstjeneste i Aarhus Domkirke med repræsentanter for det officielle Danmark og repræsentanter fra Aarhus by. Gudstjenesten ledes af kongelig konfessionarius og biskop over Aarhus Stift Henrik Wigh-Poulsen.

Kongeparret, H.M. Dronning Margrethe og H.K.H. Prinsesse Benedikte kører i biler fra Aarhus Domkirke til Marselisborg Slot

Festgudstjeneste i Aarhus Domkirke holdes i anledning af tronskiftet med repræsentanter for det officielle Danmark og repræsentanter fra Aarhus by. Gudstjenesten ledes af kongelig konfessionarius og biskop over Aarhus Stift Henrik Wigh-Poulsen.

Festgudstjeneste i Aarhus Domkirke

 D.M. Kongen og Dronningen deltog den 21. januar 2024 i festgudstjeneste i Aarhus Domkirke i anledning af tronskiftet.

Festgudstjenesten i Aarhus Domkirke blev holdt i anledning af tronskiftet med repræsentanter for det officielle Danmark, repræsentanter fra Aarhus by og 400 øvrige gæster.

På billedet ses H.M. Kongen  ankomsten til  Aarhus Domkirke.

D.K.H. Kronprinsen, Prinsesse Isabella, Prins Vincent og Prinsesse Josephine af Danmark deltog også i festgudstjenesten.

H.M. Dronning Margrethe af Danmark deltog ligeledes i festgudstjenesten og ses her ved Aarhus Domkirke.

På billedet ses H.K.H. Prinsesse af Danmark Benedikte  i domkirken.

 Efter gudstjenesten var ledet af kongelig konfessionarius og biskop over Aarhus Stift Henrik Wigh-Poulsen.  

Med til festgudstjenesten var også H.E. Greve Ingolf og Grevinde Sussie af Danmark

Aarhus Domkirke er Danmarks længste kirke. Opførelsen af domkirken blev påbegyndt i 1100-tallet i romansk stil. I årene 1450-1520 blev kirken ombygget til en gotisk katedral.

Den første kendte Aarhus-biskop, Reginbrand, nævnes i år 948. Han har uden tvivl haft en trækirke til rådighed i vikingebyen Ārōs (Aarhus). Man antager, at denne trækirke har ligget samme sted, hvor man engang på 1000-tallet opførte byens første domkirke i sten, nemlig stedet hvor den nuværende Vor Frue Kirke ligger i dag. Den i 1956 genfundne krypt under Vor Frue Kirke menes at være en rest af denne første domkirke i sten.

Skriv et svar