Kronprinsesse Mary af Danmark uddelte Undervisningsprisen 2021

Af: Kongehuset og Henning Okholm

Fotos: ROYAL PRESS Zhong Min Peng

Kronprinsessen Mary af Danmark forestod den 27. september 2021 uddeling af Uddannelses- og forskningsministeriets Nationale Undervisningspriser 2021.

Priserne har til formål at skabe opmærksomhed om den gode undervisning, og de uddeles i år for anden gang. Undervisningsprisen overrækkes til syv inspirerende og engagerede undervisere eller underviserteam på de videregående uddannelser.

Prisoverrækkelsen fandt sted i Uddannelses- og Forskningsministeriet, og ved ankomsten blev Kronprinsessen modtaget af uddannelses- og forskningsminister Jesper. Prisen er en anerkendelse af de fremragende undervisere, og skal være med til at skabe opmærksomhed om inspirerende, inddragende og nytænkende undervisere, som har stor betydning for de studerende og for måden, man lærer på.

Kronprinsessen med uddannelses- og forskningsministeren og prismodtager Henriette Lorenzen ser billedet fra Københavns Professionshøjskole.Hendes Kongelige Højhed og uddannelses- og forskningsministeren med prismodtagere Flemming Tvede Hansen og Maria Sparre-Petersen fra Det Kongelige Akademi.

Med prisen følger 500.000 kroner, der består af en personlig hæderspris på 200.000 kroner og 300.000 kroner, som skal bruges på udviklingsaktiviteter, der skaber et godt og engagerende undervisningsmiljø.
De syv prismodtagere underviser på en videregående uddannelsesinstitution. Der er to prismodtagere fra universiteterne, to prismodtagere fra professionshøjskolerne og en prismodtager fra henholdsvis erhvervsakademierne, de kunstneriske uddannelsesinstitutioner og de maritime uddannelsesinstitutioner.
Vinderne af Undervisningsprisen 2021 var Jakob Egholm Feldt fra Roskilde Universitet, Nicole Schmitt fra Københavns Universitet, Claus Bjerre og Bo From Jacobsen fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Henriette Lorentzen fra Københavns Professionshøjskole, Lars Brian Bach fra Erhvervsakademi Kolding, Maria Sparre-Petersen og Flemming Tvede Hansen fra Det Kongelige Akademi samt Jan Sturm Almind fra Fredericia Maskinmesterskole.

Skriv et svar