AF: Kongehuset og Henning Okholm
FOTO: ROYAL PRESS Zhong Min Peng
Prinsesse Marie af Danmark deltager i åbningsevent for den nationale madspildsdag. København den 28 september 2021.
Den national madspildsdag blev afholdt første gang i 2020, og formålet med dagen er at sætte fokus på danskernes engagement i kampen mod madspild. Datoen er den samme som FN’s internationale madspildsdag “International Day of Awareness of Food Loss and Waste”, hvor verdens lande opfordres til at sætte fokus på forebyggelse og reduktion af madspild og fødevaretab.Åbningsevent for den nationale madspildsdag
Ved ankomsten til åbningsarrangementet for madspildsdagen blev Prinsesse Marie modtaget af fødevareminister Rasmus Prehn og kok og direktør Timm Vladimir.
Prinsesse Marie deltog den 29. september 2021 i åbningsevent for den nationale madspildsdag sammen med blandt andre fødevareminister Rasmus Prehn og kok og direktør Timm Vladimir.
Arrangementet blev afholdt i Timm Vladimirs Køkken på Amager og havde i år særligt fokus på at aktivere unge i kampen mod madspild.
I forbindelse med arrangementet holdt Hendes Kongelige Højhed en tale, hvor Prinsessen især havde fokus på børn og unges rolle i kampen mod madspild.
“I mit barndomshjem var der stort fokus på respekten for råvarerne og for måltidets betydning for familien. Mad skal ende i vores mave og ikke i skraldspanden.Vi skal ikke smide mad væk, der kan spises. Bekæmpelse af madspild er et fremragende sted at starte, hvis man vil gøre noget ved klimaproblemerne. Madspild er faktisk vores nemmeste personlige bidrag til klimakampen.“
Prinsses Marie fortalte.
Datoen for Danmarks nationale madspildsdag er den samme som FN’s internationale madspildsdag “International Day of Awareness of Food Loss and Waste”. På denne dag opfordres verdens lande til at sætte fokus på forebyggelse og reduktion af det globale fødevaretab. På verdensplan er FN-målet 50 procents reduktion af madspild inden 2030.
Fotobeskrivelse
1.Ved ankomsten til åbningsarrangementet for madspildsdagen blev Prinsesse Marie modtaget af fødevareminister Rasmus Prehn og kok og direktør Timm Vladimir.
FOTO: ROYAL PRESS Zhong Min Peng
2..Madspild er faktisk vores nemmeste personlige bidrag til klimakampen.
Prinsses Marie fortalte :
FOTO: ROYAL PRESS Zhong Min Peng
- Prinsesse Marie af Danmark deltog i åbningsevent for den nationale madspildsdag. København den 28 september 2021.
FOTO: ROYAL PRESS Zhong Min Peng
4..Den national madspildsdag blev afholdt første gang i 2020, og formålet med dagen er at sætte fokus på danskernes engagement i kampen mod madspild. Datoen er den samme som FN’s “internationale madspildsdag “
FOTO: ROYAL PRESS Zhong Min Peng
5.International Day of Awareness of Food Loss and Waste”, hvor verdens lande opfordres til at sætte fokus på forebyggelse og reduktion af madspild og fødevaretab.Åbningsevent for den nationale madspildsdag
FOTO: ROYAL PRESS Zhong Min Peng