Søren Gade valgt som ny formand i Danmark

FOTO:ZHONG MIN PENG© RP
AF: Folketinget og Henning Okholm

Søren Gade (V) blev onsdag den 16. november i Danmark valgt som ny formand for Folketinget.

Søren Gade (V) blev onsdag den 16. november valgt som ny formand for Folketinget. Det skete på det møde i Folketingssalen, hvor Tinget officielt blev sat. 

Han takkede for medlemmernes tillid og bedyrede, at han ville gøre sit yderste for at leve op til tilliden.  

»Jeg går til min nye opgave med ydmyghed. Jeg er opmærksom på, at jeg som formand hele tiden skal gøre mig fortjent til tilliden gennem min adfærd og mine handlinger. Jeg vil stræbe efter at give alle en fair og retfærdig behandling. Gå uhildet til opgaverne. Lede det parlamentariske arbejde i overensstemmelse med grundloven og Folketingets forretningsorden«, sagde han i sin takketale. 

På samme møde blev Leif Lahn Jensen (S) valgt som 1. næstformand, Jeppe Søe (M) som 2. næstformand, Karsten Hønge (SF) som 3. næstformand og Karina Adsbøl (DD) som 4. næstformand. 

De fire næstformænd kommer fra de fire største partier, som ikke har formandsposten.

Posten som 4. næstformand blev fundet ved lodtrækning, da Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne har lige mange mandater. 

Formand og næstformænd udgør tilsammen Folketingets Præsidium, der beskæftiger sig med Folketingets indre forhold. Det er f.eks. ledelse af møderne i Folketingssalen, drift og officiel repræsentation af Folketinget udadtil. 

Skriv et svar