Et Politisk Indgreb i Affald

Et Politisk Indgreb i Affald

05/04/2019 Slået fra Af admin

Et politisk indgreb og udvidelse af Natteravnene er bygget på et samarbejde mellem frivillige, private og det offentlige. Det betyder, at det er nemt at komme med i og nemt at komme ud af igen.

Af: Zhong Min Peng, Jaxons og Henning Sandberg T. Kruse Emanuel S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Historien om Vestvolden går langt tilbage

27 frivillige folk tog 45 fyldte affaldssække med ud af Vestvolden i Husum og Utterslev Mose under Naturfredningsforeningens store affaldsindsamlingsdag. Aihua Yan, formand for Natteravnene i Husum, udtalte følgende til journalist og pressefotograf fra Royal Press Magazine:

Vi startede dagen med kaffe, morgenbrød, frugt og en varm opmuntrende tale fra Yildiz Akdogan, som er medlem af Socialdemokratiet. Hun har altid været stor tilhænger af Natteravnene i Husum/Tingbjerg regionen og dagen, hvor den store Skraldedag blev lanceret, var ingen undtagelse. Hun kom og motiverede gæsterne, samlede selv ind sammen med holdet, og takkede dem for at være med til at rydde bydelen Husum for skrald.

Et politisk indgreb er nødvendigt

Natteravnenes motto er: Din indsats gør en forskel. Indsatsen er enkel og består grundlæggende af gå ture på et par timer i det offentlige rum sammen med to andre ansvarlige voksne.

Der er simpelthen for meget skrald på vores gader og parker, og det er ikke godt nok, siger Yildiz Akdogan og fortsætter:

“Et af de største synder er cigaretskodder og plastik. Naturen har svært ved at nedbryde plastik. og noget af det bliver til mikroplast. Det siver ned i vores grundvand og dermed i vores drikkevand. Det er til stor skade. Vi har allerede have der er fyldt med plastik, som dræber fisk og andre af havets dyr. Hvis vi skal gøre en indsat på vores egen lille bane, så kan vi starte med os selv, og det er reglen. Lad vær med at smide ting ud på gaden, det sviner naturen og det er grimt.“

Aihua Yan formand for Natteravnene i Husum/Tingbjerg berettede stolt om affaldsindsamlingsdagen: “I løbet af dagen fra Vestvolden i Husum og Utterslev Mose, samlede vi flere tusinde cigaretskodder, flasker, dåser, plastikemballage, og masse af forskellige skrald, med et flot resultat på 45 affaldssække. Det var en hård men sjov og glad dag, fordi vi var med til at gøre en forskel. Hjerteligt tusind tak for alle de frivillige, og vi ses næste år .“

Yildiz Akdogan
Yildiz Akdogan
Aihua Yan
Aihua Yan

Formanden taler for udvidelse

Aihua Yan udtalte også følgende til journalist og pressefotograf fra Royal Press Magazine:

“Det danske Natteravne-koncept kom til efter erfaringer i Sverige og Norge, det er udviklet i samarbejde med de to lande gennem flere års erfaringer. Natteravnene som blev stiftet i Danmarks nabolande, resulterede i 1998 at stifte Natteravnene i Danmark.”

Udvidelse af Natteravnene er den frivillige verdens første franchise-lignende koncept og bygger på et samarbejde mellem frivillige, private og det offentlige. Det betyder, at det er nemt at komme med i og nemt at komme ud af igen.
Natteravnenes motto er: Din indsats gør en forskel. Indsatsen er enkel og består grundlæggende af gå ture på tre til fire timer i det offentlige rum sammen med to andre ansvarlige voksne.

Det er Natteravnenes primære formål at bidrage til øget livsglæde, trivsel og gode fællesskaber, især blandt børn og unge. Derudover ønsker Natteravnene at skabe øget social værdi, og være forebyggende gennem voksentilstedeværelse, ansvarlighed, engagement og omsorg, og derved medvirke til øget livsglæde, trivsel og integration, især blandt udsatte børn og unge i det offentlige rum. Indsatsen udføres af ganske almindelige frivillige voksne – helt uafhængig af baggrund, som vælger at tage et medansvar for udviklingen i deres lokalområde.

Formålet med udvidelse

“Der er på landsplan, 4.000 Natteravne som skaber tryghed. Det er Natteravnenes primære formål at bidrage til øget livsglæde, trivsel og gode fællesskaber, især blandt børn og unge. Derudover ønsker Natteravnene at skabe øget social værdi, og være forebyggende gennem voksentilstedeværelse, ansvarlighed, engagement og omsorg. For derved at medvirke til øget livsglæde, trivsel og integration, især blandt udsatte børn og unge i det offentlige rum. Indsatsen udføres af ganske almindelige frivillige voksne – helt uafhængig af baggrund, som vælger at tage et medansvar for udviklingen i deres lokalområde.”

Politisk deltager i udvidelse

Under indsatsen kiggede også Folketingets Yildiz Akdogan (S) forbi. Hun fik i denne forbindelse svaret på, hvorfor hun ville give sin støtte til Natteravnene:

“I Socialdemokratiet ønsker vi bedre udnyttelse af ressourcerne af spild, en højere kvalitet i genanvendelsen, og bedre muligheder for sortering for borgerne. Affaldssorteringen skal blive lettere og mere naturligt for dig. Vi ønsker at mere affald kommer ud af parkerne, hvilket dette lokale initiativ fra Natteravnene er med til.”

Efter Folketingets Yildiz Akdogans (S) affaldsarbejde I Husum park, berettede hun om socialdemokratiets vision til journalist og pressefotograf fra Royal Press Magazine:

“…bedre udnyttelse af ressourcerne. En højere kvalitet i genanvendelsen og bedre muligheder for sortering for borgerne. Vi ønsker mere affald ud af stederne. Vi vil gerne have, at affaldssortering bliver let og naturligt for dig.”

Udvidelse af Natteravnene

Vil du gerne blive medlem af Konceptet af Natteravnene, kan du kontakte Aihua Yan på tlf nr. 22990988 eller sende en mail på aihuayan8@hotmail.com

Læs også City med Centrum og Cirkel

Læs også Særlig Sus hos Statsminister 

Læs også Garders arbejde godt Gjort og Gengældt