Et Opdateret Pressemøde fra Statsministeriet

Et Opdateret Pressemøde fra Statsministeriet

09/04/2020 Slået fra Af admin

Statsministeriet af Danmark til pressemøde i Statsministeriet mandag den 30. marts kl. 17.30 om COVID-19 i Danmark. I Statsministeriet ville det kun være muligt at sende én journalist per medie for at begrænse antallet af personer til stede i Statsministeriet.

Af: Statsministeriet, Zhong Min Peng, Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

link

Et Management fra Herbalife

Tjek din mail fra udbyder

Statsminister Mette Frederiksens indledning på pressemøde i Statsministeriet af Danmark om corona-virus mandag den 30. marts 2020

Statsminister Mette siger:

Vi følger hver dag og hver uge nøje udviklingen af Corona i Danmark.

I dag, 30 marts, er 533 indlagt. Af dem er 137 på intensiv. Bag hvert tal er et menneske og dets pårørende. Det gør dybt indtryk på mig. På jer. På os alle sammen. Og størst indtryk gør naturligvis tallene for, hvor mange der er døde med corona. Vi har nu 77 dødsfald i Danmark. Hvert mistet liv er en tragedie.

Tallene for indlagte og døde bliver ved med at stige. Det forventede vi. Situationen er alvorlig. Det vidste vi, den ville blive. Men – vi kan også se tegn på, at vi er lykkedes med forsinke udbredelsen af corona i Danmark. Smitten spreder sig langsommere, end frygtet. Det giver – på en dybt alvorlig baggrund – anledning til forsigtig optimisme.

Stå sammen ved afstand

Danmark står sammen – ved at holde afstand. Kun på den måde kan vi bryde smittekæden. Det er den danske strategi. Alle Folketingets partier står bag. Vi udfører den i fællesskab. Hvert enkelt menneskes adfærd har betydning. Vi kan nu se effekten. Det nytter. Det virker. Ved fælles kraft.

Første positive tegn var langt færre tilfælde af influenza. Fra den dag, vi lukkede store dele af Danmark ned, har vi næsten udryddet almindelig influenza. Vi smitter ganske enkelt hinanden mindre.

Det næste positive tegn er tallene for Corona.

Gennem den seneste uge er antallet af indlæggelser steget lidt langsommere end ugen før. Og uden den eksplosion i tallene, som vi har set i andre lande. Indtil videre kan det danske sundhedsvæsen følge med. Det er et godt tegn.

Regeringen har hele tiden haft tre mål for øje:

De tre skridt

For det første at redde menneskeliv. Hvis færre bliver smittet, vil færre dø. Vi skal passe på vores ældre og mest sårbare. Det er hidtil lykkedes at bremse væksten i smittede.

For det andet at forhindre vores sundhedsvæsen i at bryde sammen. Hvis det sker, vil det gå ud over os alle sammen. Vi har indtil videre undgået, at alt for mange bliver smittet på én gang. Der er tegn på, at kurven flader ud. Og dermed håb om, at Danmark kan holde sig på den grønne kurve, ikke den røde kurve, på den figur, som sundhedsministeren har vist på flere pressemøder.

For det tredje at sørge for, at vores økonomi og vores unikke samfundsmodel kommer igennem krisen. Så Danmark også på den anden side af corona vil være et rigt og trygt samfund. Tre hjælpepakker til lønmodtagere og virksomheder. I alt mere end 285 milliarder kroner.

Rigtig beslutning

Det har vi gjort med åbne øjne. I et ukendt terræn. Vi lukkede store dele af Danmark ned. Alternativet er skræmmende.

Vi har handlet i fællesskab. I tide. Og meget tyder på, at det nytter. Og dermed er tiden kommet til – forsigtigt – at se længere frem. Det vil jeg appellere til, at vi også gør i fællesskab. Det vil jeg gøre her på dagens pressemøde. Jeg er dybt imponeret over, at langt de fleste i Danmark har taget det hele med åben pande. Fået tingene til at fungere. På arbejdspladserne. I skolerne. Hos de frivillige. I familierne. Vores fælles indsats er helt afgørende. Og derfor tør jeg næsten ikke sige det, som jeg har tænkt mig at sige.

Vores næste skridt

Hvis vi de næste to uger. Henover påsken. Fortsætter med at stå sammen – ved at holde afstand.

Og hvis tallene fortsat er stabile og fornuftige i de næste to uger. Så vil regeringen begynde på en gradvis, stille og kontrolleret åbning af vores samfund på den anden side af påske. Når jeg var nervøs ved at sige det. Så er det jo, fordi det værste, der kan ske efter det her pressemøde, er, at du eller andre tænker: Det lysner, så kan vi slække på kravene.

Nej, det kan vi ikke. Vi skal gøre det modsatte. I skal holde ud, for så kan vi se lyset forude. Det er vores chance for at komme godt gennem første halvleg. Jeg vil også ærligt sige, at hvis vi ikke lykkes de næste to uger. Hvis tallene begynder at stige for voldsomt. Eller hvis vi igen begynder at samles indenfor eller udenfor. Ikke holder afstand. Så kan vi ikke begynde at åbne – måske må vi i stedet stramme endnu mere. Vi er – i bogstavelig forstand – dybt afhængige af hinanden. Dig og mig. Hver eneste af os er med til at afgøre om, hvornår og hvordan vi kan åbne Danmark igen.

Meget hviler på danskernes skuldre. Og jeg vil sige det, som det er: Anden halvleg bliver også svær. Virussen vil være blandt os længe endnu. Flere vil blive smittet. Flere vil blive indlagt. Flere vil desværre dø. Corona-udbruddet har ikke toppet endnu. Sundhedspersonalet kommer til at arbejde endnu hårdere.

Statsministeriet af Danmark vil afholde flere pressemøder med henblik på Coronavirus i Danmar.

En Ekspert i Fordøjelse

link

link