En Torsdag i Forskningens Tegn

En Torsdag i Forskningens Tegn

28/03/2020 Slået fra Af admin

Fem fremragende forskere er blevet hyldet med EliteForsk-priser i Danmark Aktuelt. Det blev gjort med Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary af Danmark. Det er en tilbagevende begivenhed for at hædre forkere, der gør en virkelig stor forskel.

Af: EliteForsk-priser, Zhong Min Peng, Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Et Nyt Perspektiv på Forskere

En Aloe Vera serie

En Smartcity Kultur

Kronprinsessen Mary af Danmark glad efter overraekkelse af EliteForsk
Kronprinsessen Mary af Danmark glad efter overrækkelse af EliteForsk
Uddannelses- og Forskningsminister af Danmark
Uddannelses- og Forskningsminister af Danmark Ane Halsboe-Jørgensen Cand.scient.pol.

Den 27. februar 2020 Torsdag blev den årlige EliteForsk-prisuddeling afholdt i Operaens foyer Ved festlighederne overrakte uddannelses- og forskningsministeren og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary EliteForsk-priserne og EliteForsk-rejsestipendier. De prishædrede forskere delte indsigter og oplevelser fra forskerkarrieren på scenen, hvor de også fortalte om deres største forskningsgennembrud.

En hyldest til forskere

Fem fremragende forskere bliver hyldet med EliteForsk-priser Kronprinsesse Mary af Danmark og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen af Danmark uddeler EliteForsk-priser til fem af Danmarks dygtigste yngre forskere. De bliver hyldet for deres fremragende forskningsresultater, som er afgørende for at løse Danmarks og verdens store samfundsudfordringer.
Verdens ældste rester af brød, der rykker ved historien, fødselsvægtens betydning for, hvordan vi klarer os i livet, kroppens immunforsvar, som kan slå kræftceller ihjel, meterlange ligninger og matematiske formler, som forhindrer fejl i computerprogrammer og træer og planter, der taler med hinanden.

Årets fem EliteForsk-vindere spænder bredt og har alle opnået imponerende forskningsresultater, som på hver deres måde kan få stor betydning for fremtiden.

De fem forskere modtager 1,2 millioner kroner som en anerkendelse af deres store indsats i dansk forskning. De 200.000 kroner er en personlig hæderspris, mens 1.000.000 kroner er øremærket til deres forskningsaktiviteter. Priserne bliver uddelt af H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen ved et arrangement i Operaen i København.

Uddeling af Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser 2020
Uddeling af Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser 2020
Kronprinsessen uddelte torsdag den 27. februar 2020 Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser i Operaen, Kobenhavn .Danmark
Kronprinsessen uddelte torsdag den 27. februar 2020 Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser i Operaen, København .Danmark

– Vi hylder nogle af de skarpeste forskere herhjemme, som er med til at gøre en forskel for Danmark. De fem forskere har hver fået en ide, formået at forfølge den og har ført ideen ud i livet med fremragende forskning. Det er meget forskellige forskningsprojekter og resultater, som på hver deres måde lægger kimen til at løse nogle af Danmarks og verdens store samfundsudfordringer. Det er vigtigt. Og det skal selvfølgelig fejres og anerkendes, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Kronprinsessen uddelte torsdag den 27. februar 2020 Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser i Operaen, Kobenhavn.
Kronprinsessen uddelte torsdag den 27. februar 2020 Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser i Operaen, København.
Kronprinsesse Mary af Danmark ved Operaen
Kronprinsesse Mary af Danmark ved Operaen

Modtagerne af EliteForsk-priserne 2020

Professor Sine Reker Hadrup, Institut for Sundhedsteknologi, Danmarks Tekniske Universitet Professor Mads Meier Jæger, Sociologisk Institut, Københavns Universitet Professor Anders Møller, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet Lektor Tobias Richter, Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet Professor Riikka Rinnan, Biologisk Institut, Københavns Universitet Ved samme lejlighed modtager 20 ph.d.-studerende EliteForsk-rejsestipendier på hver 200.000 kroner. Stipendierne bidrager til, at de studerende kan rejse ud i verden til nogle af de bedste forskningsmiljøer i verden og derved blive endnu dygtigere.

H.K.H. Mary sammen med undervisnings- og forskningsministeren samt modtagerne af EliteForsk-rejsestipendier
H.K.H. Mary sammen med undervisnings- og forskningsministeren samt modtagerne af EliteForsk-rejsestipendier
Kronprinsessen sammen med undervisnings- og forskningsministeren samt de fem modtagere af EliteForsk-prisen.
Kronprinsessen sammen med undervisnings- og forskningsministeren samt de fem modtagere af EliteForsk-prisen
Kronprinsesse Mary af Danmark
Kronprinsesse Mary af Danmark

Link

Link

Link