En Nytårskur med Dommere, Livgarde og Korps

En Nytårskur med Dommere, Livgarde og Korps

08/01/2020 Slået fra Af admin

Kongehuset bød torsdag endnu engang velkommen til yderligere to nytårskure. Dronningen af Danmark afholdte nytårskur for korpset af diplomater på Christiansborg Slot den 2. januar 2020 i København.

Af: Zhong Min Peng og Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Hvad siger sidste aar

En af Joachims favoritter

Verdens bedste addition

Kongehuset af Danmark indledte onsdag året med den traditionelle nytårskur for ministre, Folketingets formand og repræsentanter for det officielle Danmark.

Nytårskur for Højesterets dommere, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets vagtgående Officerkorps i Christian VII’s Palæ, Amalienborg,  Kronprinsparret deltager. Nytårskur på Christiansborg Slot

Kronprinsparret har traditionen været til stede ved siden af H.M. Dronningen. Nytårskur den 2. januar 2020, Amalienborg. Gæsterne af Danmark ankom ca ved 9.30 tiden.

Nytårskur torsdag den 2. januar 2020 ved 9.50 tiden i Christian VII’s Palæ, Amalienborg. København.

Deltagere: Højesteretsdommere af Danmark, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets officerskorps af Danmark. Dronningen af Danmark og Kronprinsparret af Danmark ved Dronningens side har været til stede.

Først var Højesterets dommere, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets officerskorps inviteret på Amalienborg ved 9.50.

Klokken 11.30 bød kongehuset velkommen til dagens anden kur. Den fandt sted på Christiansborg Slot, hvor dronningen og kronprinsparret tog imod diplomatiet.

Missionschefer var i korpset af diplomater inviteret med deres ægtefæller. Det samme var akkrediterede ambassadører og deres ægtefæller.

Gæsterne var Før klokken 11 allerede begyndt at strømme til Christiansborg. Blandt gæsterne var Nigers ambassadør i Danmark, Amadou Tcheko.

Han skulle som den ambassadør, der har været i Danmarks i længst tid, holde tale for dronningen. Det er som Bertel Haarder, der har været længst medlem af Folketinget der også holder den første tale ved Folketingets åbning.

Dronningen ankom traditionen tro sammen med kronprinsparret som de sidste til kuren på Christiansborg Slot, således alle er klar til at modtage de øverste.

Nytårskur korpset af diplomater blev torsdagens anden kur afsluttet ved klokken 13.

Berlingske fortale:

Traditionen med nytårskure, der strækker sig over flere dage, stammer fra tiden efter Første Verdenskrig, hvor kurene ikke længere kunne gennemføres på en og samme dag den 1. januar.

Det skyldtes, at antallet af statsinstitutioner voksede op gennem 1900-tallet. Samtidig blev der oprettet flere ministerier, og en lang række nye lande opstod, hvilket medførte flere diplomatiske repræsentationer.