En Rangklasse til Fest

Der er lagt ud med rød løber, og ministre kommer en efter en i deres ministerbiler. De biler som ministene kører i er Mecedes Benz, BMW. Det er også en almindelig skik at dem, som har højeste rang altid kommer sidst. Det vil sige, at Danmarks Folketings ministre ankommer først.

Af: Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

I århundreder har Kongehuset og danskerne selvfølgelig ønsket hinanden et godt nytår, og dermed lykke og velstand til hinanden nær og fjern. Hendes Majestæt Dronning Margrete holder derimod Kongehusets tradition, den 1. januar nytårstaffel for inviterer og folk i regeringen.

Ankomster

Statsministeren kommer altid før de kongelige, og det er fordi alle skal ses med Hendes Majestæt Dronningen. Der er nemlig tradition for, at nederste rang er førstkommende. Statsministeren der mødte op, var som traditionen tro, klædt godt på og i godt humør for at lede regeringen. Resten af statsministeriet var allerede mødt som efter der invitation til taffel. Ses der på rangklasserne, er statsministeren under H.K.H. Kronprins Frederik, H.K.H. Kronprinsesse Mary, H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie, i den respektive rækkefølge. På billederne er Prins Joachim og Prinsesse Marie ankommet. Joachim og Marie ankommer efter reglerne før Kronprinsparret, som er tronfølger efter H. M. Dronningen. Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary, ankommer som de sidste sammen med Dronningen.

H.K.H. Kronprins Frederik & H.K.H. Kronprinsesse Mary
H.K.H. Kronprins Frederik & H.K.H. Kronprinsesse Mary
H.K.H. Prinsesse Marie, H.K.H. Prins Joachim
H.K.H. Prinsesse Marie, H.K.H. Prins Joachim

Det er sådan at rangklasser og I århundreder har Kongehuset med øverste rang altid kommer sidst til Nytårstaffel. De som har lavest rang er ministre, som er de førstankomne. Dem som er næst er statsministeren, derefter kommer de yngstekongelige, deriblandt er, H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie. Som de næste og højeste i rangklassen er H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Kronprinsesse Mary. Til sidst ankommer H.M. Dronning Margrethe, der får en kort hilsen fra Gardehusarerne, og hilser på alle på sin vej.

Oplysende links

Rolls Royce står bag BMW

Carl Benz blev udvalgt

En Udsøgt Kørsel Mellem To Borge