En Kronprinsesse med Julemærkefonden

En Kronprinsesse med Julemærkefonden

13/11/2019 Slået fra Af admin

Kronprinsessen Mary af Danmark deltog som protektor for Julemærkefonden ved præsentation af årets Julemærke. Det gjorde hun på Københavns Rådhus, den 28. oktober 2019.

Af: Zhong Min Peng, Julemærket og Henning S.T.K.E.S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Hvert år af Julemærkefonden blev solgt Det danske Julemærket , og mærkets indtægter går til fondens fem Julemærkehjem. På hjemmene kan 1.000 børn årligt tage ophold og modtage hjælp til at bekæmpe ensomhed, mobning, social isolation og overvægt.

Årets Julemærke er der siden 1904 er blevet solgt til fordel for udsatte børn i Danmark. Julemærket er en vaskeægte dansk juletradition med over 100 år på bagen.  Sammen med H.K.H. Kronprinsessen afslørede kunstner Per O. Jørgensen mærke nr. 116 ved et arrangement på Københavns Rådhus. Årets Julemærke hedder ‘Jul på Julemærkehjemmet’

Årets Julemærkekunstner

For 9-årige Nanna fra Brønderslev var det en stor oplevelse af overrække blomster til Kronprinsessen i dag. Nanna er Julemærkebarn og bor lige nu på Julemærkehjemmet i Hobro.

“Jeg var ikke ret glad for mig selv og tænkte, at jeg ikke var så god eller sjov som de andre. Jeg kom på Julemærkehjem, fordi jeg gerne ville have bedre selvtillid, flere venner og et lysere sind,” fortæller Nanna.

Historie af Nanna

Crownprincess Mary leaves the cityhall
Crownprincess Mary leaves the cityhall

På Julemærkehjem var 15-årige Regine Jokumsen (i midten) var for tre år siden. “Jeg kom på rette spor og fik troen på mig selv tilbage. Jeg ved ikke, hvor jeg ville have været i dag, hvis ikke jeg havde fået muligheden for at komme på Julemærkehjem,” siger Regine.

En kinesisk finale ses