Dronning Margrethe modtog Foreningen for Boghaandværks Ærespris

Dronning Margrethe af Danmark modtog Foreningen for Boghaandværks Ærespris

FOTO: Zhong Min Peng@RP

Dronnigen deltog

Dronning Margrethe af Danmark deltog den 12. juni 2024 på Den Sorte Diamant i ferniseringen af udstillingen ”Årets Bedste Bogarbejde 2024”, der fremviser kvaliteten af moderne dansk bogdesign. Hun blev modtaget af landsformand for Foreningen for Boghaandværk Svend Larsen ved ankomsten til Den Sorte Diamant. I forbindelse med åbningen af udstillingen ”Årets Bedste Bogarbejde 2024” i Dronningesalen på Det Kgl. Bibliotek modtog Dronning Margrethe Forening for Boghaandværks Ærespris for Dronning Margrethes arbejde som illustrator, oversætter og inspirator gennem tiden til gavn for dansk bogkultur.

Formand for komitéen Christian Kaaber motiverede Æresprisen til Dronning Margrethe, der modtog Æresprisen 2024 på scenen i Dronningesalen, hvorefter Dronningen takkede for prisen.

Efter udstilling

Hun blev efter uddelingen vist til Kirkebybroen, hvor årets udstilling af bogværker blev præsenteret.
Udstillingen rummer 30 udvalgte industrielt fremstillede bøger og seks håndindbundne bøger – alt fra det klassiske båret af århundredgamle traditioner til det kreativt nyskabende og udfordrende, der understreger den fysiske bogs rolle som formidler forenet med et kunstnerisk udtryk.
Hun fik under besøget på udstillingen mulighed for at se, læse, mærke og bladre i de udstillede bøger.

Skriv et svar