En Statsminister Omtaler det Sociale

En Statsminister Omtaler det Sociale

14/07/2019 Slået fra Af admin

DK RoyalPress og adgang til Dansk Statsminister, Mette Frederiksen, har afholdt de første telefonsamtaler med den nominerede kommissionsformand Ursula von der Leyen, NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og FN’s generalsekretær António Guterres. Under samtalerne har statsministeren udtrykt sin støtte til de internationale institutioner, der udgør fundamentet for Danmarks velstand og sikkerhed.

Af: Statsministeriet og Henning S. T. K. E. S Okholm

Fotograf: DK RoyalPress Zhong Min Peng

Sushi ad Libitum i København

DK RoyalPress og Statsminister

Dansk Statsminister Mette Frederiksen
Dansk Statsminister Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”I en verden præget af opbrud og trusler, der udfordrer vores åbne samfund, er det helt afgørende, at Danmark engagerer sig og kæmper for vores interesser. I den kamp er både EU, NATO og FN centrale medspillere. Derfor har det været vigtigt for mig tidligt at tale med lederne af de tre organisationer, der udgør selve fundamentet for dansk udenrigspolitik. En god arbejdsrelation er en central forudsætning for at sikre dansk indflydelse internationalt.

EU-samarbejdet står over for nogle store udfordringer, som i løbet af de kommende år skal løses i fællesskab. Jeg har bl.a. drøftet klima, social dumping og migration med den nominerede kommissions-formand. Jeg er glad for, at vi langt hen af vejen ser ens på de løsninger, der skal findes. Derudover drøftede vi naturligvis også Margrethe Vestagers rolle i den nye Kommission.

NATO er nøgle

NATO er selve hjørnestenen i vores sikkerhedspolitik, og det skal vi holde fast i. Jeg har understreget, at Danmark vil fortsætte med at bidrage substantielt til vores fælles sikkerhed i Europa.

En klimakrise

Klimakrisen er en global krise, og FN udgør det helt centrale forum, hvis vi skal komme i mål med Paris-aftalen og Verdensmålene. Danmark vil levere sin del af indsatsen – både når det kommer til fattigdomsbekæmpelse, hvor vi fortsat vil være et af de få lande, der leverer 0,7% af BNI til bistand, og i klimakampen, hvor vores mål om at udlede 70 procent mindre CO2 gør os til et af de mest ambitiøse lande i verden. Danmark påtager sig grønt lederskab, og bliver det sted verden vender sig mod, når de skal finde svar på at løse klimakrisen.”

Mediet DK RoyalPress og adgang til Statsministeriet vil fremover have et tæt samarbejde om, at bringe endnu fra Statsministeren og partierne i folketing ud