Åbning af udstillingen ”FREDERIK 10. – Konge af i morgen”

Af: Kongehuset og Henning Okholm
Foto: Zhong Min Peng RP©

Deres Majestæter Kongen og Dronningen af Danmark deltog den 21. marts 2024 i åbningen af udstillingen ”Frederik 10. – Konge af i morgen” på Amalienborgmuseet, hvor Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte også var til stede.

Kongeparret ankom gående fra Frederik VIII’s Palæ til Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ, hvor Deres Majestæter blev modtaget af museumsdirektør Thomas Thulstrup.

Åbning af udstillingen ”FREDERIK 10. – Konge af i morgen”

Prinsesse Benedikte af Danmark blev ligeledes modtaget foran Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ af museumsdirektør Thomas Thulstrup.

Åbning af udstillingen ”FREDERIK 10. – Konge af i morgen”

Udstillingen vises fra 22. marts til 8. september 2024 på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg. Når udstillingen lukker på Amalienborgmuseet, rejser den videre til Koldinghus, som også er en del af Kongernes Samling.

Kongernes Samling inkluderer Rosenborg, Amalienborg og Koldinghus og råder over en samling af genstande, dragter og skatte fra Christian 4.s regeringstid frem til i dag.

I forbindelse med åbningen faciliterede Thomas Thulstrup et samtaleinterview med centerleder for Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse, Lotte Bøgh Andersen, og direktør for Bikubenfonden, Søren Kaare-Andersen, som fortalte om Kongens engagement i henholdsvis Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse ved Aarhus Universitet og i arbejdet med Kronprinsparrets Priser.

Åbning af udstillingen ”FREDERIK 10. – Konge af i morgen”

I udstillingen kan publikum blandt andet komme helt tæt på Kongens gallauniform fra Søværnet, på Kongens første skoletaske, på hundeslædepisken fra Sirius-ekspeditionen i Grønland og på den tunge bjælke Maren, som Hans Majestæt skulle grave sig ud under i forbindelse med afslutningen af frømandsuddannelsen.

Skriv et svar