Åbning af Kræftens Bekæmpelses besøgscenter udFORSK

Åbning af Kræftens Bekæmpelses besøgscenter udFORSK

FOTO: Zhong Min Peng© RP
AF: Kongehuset og Henning Okholm

Kronprinsessen af Danmark forestod den 12. januar 2023 åbningen af Kræftens Bekæmpelses besøgscenter udFORSK, som er beliggende i receptionen i Kræftens Bekæmpelses hovedkontor i København.

Kronprinsesse Mary og hofdame Henriette Ellermann-Kingombe ankommer til Kræftens Bekæmpelses hovedindgang. Her modtages blev Kronprinsessen modtaget af indenrigs- og sundhedsminister af Danmark Sophie Løhde de af Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker, adm. Direktør i Kræftens Bekæmpelse, og Folke Høyer Putkinen fra 8. klasse på Tre Falke Skole, som overrækker blomster til H.K.H. Kronprinsessen

Velkomst ved Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse. Tale ved Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde. Tale ved Jesper Fisker, adm. Direktør i Kræftens Bekæmpelse. Helen Bernt Andersen og Jesper Fisker ledsager H.K.H. Kronprinsessen, hofdamen og indenrigs- og sundhedsministeren til aktivitet 1 ”Cellen”, hvor projektleder Christina Ritzl Vejlgaard informerer om installationens formål. Ved Kronprinsessens side står eleven, som overrakte blomster, Folke Høyer Putkinen, der skal være Kronprinsessens medspiller, når aktiviteten afprøves. Sammen med elever fra Tre Falke Skolen kunne Kronprinsessen af Danmark og indenrigs- og sundhedsminister af Danmark Sofie Løhde udforske centeret, som har til formål at give børn og unge et indblik i kræftforskningens verden og at stimulere unges interesse for videnskab. En interaktiv opdagelsesrejse i menneskekroppen og et DNA-spil var blandt de aktiviteter, som Kronprinsessen fik mulighed for at afprøve. Kræftens Bekæmpelses formål er at bekæmpe kræftsygdomme og deres følgevirkninger. Organisationen arbejder blandt andet med forskning, forebyggelse og støtte af patienter og deres pårørende.

Skriv et svar