Dronningen af Danmark overrakte Ebbe Munck Prisen 2021

 

AF. Kongehuset og Henning Okholm

Fotos: ROYAL PRESS Zhong Min Peng ©

Dronningen af Danmark overrakte tirsdag den 9. november 2021 Ebbe Munck Prisen 2021 på Christiansborg Slot.

Majestæten er protektor for Ebbe Muncks Mindefond, der hvert år uddeler Ebbe Muncks Hæderspris for at hædre journalisten, modstandsmanden, diplomaten og hofchefen Ebbe Muncks virke.
Ebbe Muncks Hæderspris blev indstiftet i 1975 og tildeles personer, der arbejder inden for eller har gjort sig fortjent på områder, som havde Ebbe Muncks særlige interesse.

Dette års modtager af Ebbe Muncks Hæderspris var generalsekretær for Den Europæiske Union Jeppe Tranholm-Mikkelsen, som modtog prisen for sin evne til at forene synspunkter og for i afgørende situationer personligt at have medvirket til at forlige medlemmer i Det Europæiske Råd.⁣
Mindefondens bestyrelse har i år ladet prisen gå til Jeppe Tranholm-Mikkelsen, der på fremragende vis repræsenterer “dansk virke i udlandet”. Jeppe Tranholm-Mikkelsen har i en årrække virket som fremtrædende dansk diplomat, ikke mindst som Danmarks faste repræsentant ved EU og som ambassadør i Beijing. Siden 2015 har han været generalsekretær for Rådet og dermed den, der er ansvarlig for forberedelsen og afviklingen af møder i Det Europæiske Råd, hvor han med sin enestående kombination af ro, saglighed og kreativitet har medvirket til at finde virksomme løsninger og farbar vej, hvor andre kun så uforenelige synspunkter og blindgyder.
Jeppe Tranholm-Mikkelsen har været helt tæt på de senere års udvikling i det europæi- ske samarbejde og centralt placeret også ved udformningen af Europas svar på COVID19 krisen. Som rådgiver for præsidenten for Det Europæiske Råd har han arbejdet utrætteligt for og haft stor indflydelse på at samle EUs medlemslande om holdbare løsninger, der peger fremad mod et Europa, der står samlet og stærkt over for fremtidens udfordringer.
Prisuddelingen motiveres af EU Kommissær Margrethe Vestager og Ebbe Muncks Hædersplakette i bronze skabt af billedhuggeren Knud Nellemose bliver overrakt af H.M. Dronningen.
Ebbe Muncks Hæderspris
Ebbe Muncks Hæderspris blev indstiftet i 1975 og tildeles personer, der arbejder inden for eller har gjort sig fortjent på områder, som havde journalisten, modstandsmanden, diplomaten og hofchefen Ebbe Muncks særlige interesse, herunder ekspeditionsområ- det og udforskning af Grønland, danske virke i udlandet, oplysning om Danmarks frihedskamp og journalistik og andre områder i tilknytning til disse.

Skriv et svar