Kronprinsesse forestod uddeling af Forskningslegater

Kronprinsesse Mary af Danmark

Af: Hjerteforeningen og Henning Okholm

Fotos: ROYAL PRESS Zhong Min Peng ©

Kronprinsessen af Danmark forestår uddeling af Hjerteforeningens og Børnehjertefondens Forskningslegater. Hotel d’Angleterre, København, den 9 november 2021. Kronprinsessen er protektor for Hjerteforeningen og Børnehjertefonden. Hjerteforeningen er Danmarks næststørste patientorganisation. Cirka 524.000 danskere lever med en hjerte-kar-sygdom, og hvert år rammes yderligere 56.400 danskere af en hjerte-kar-sygdom.
Kronprinsessen er protektor for både Hjerteforeningen og Børnehjertefonden. På billedet ses Hendes Kongelige Højhed med administrerende direktør for Hjerteforeningen Anne Kaltoft, ambassadør for Hjerteforeningen Birthe Kjær og formand for Hjerteforeningen og Børnehjertefonden Christian Hassager.

Hendes Kongelige Højhed holdt tale i anledning af uddelingen:

”Siden starten i 1962 har Hjerteforeningen uddelt over 600 millioner kroner til hjerteforskningen herhjemme. Det har ikke kunnet lade sig gøre uden danskernes hjælp. Det er gennem danskernes medlemskaber og donationer til foreningen, at man hvert år er i stand til bakke så kraftigt op omkring hjerteforskningen herhjemme, og derigennem være med til at redde danske liv. Det skylder vi medlemmer og støtter af Hjerteforeningen en stor tak for.”⁣

Uddeling af Hjerteforeningens og Børnehjertefondens Forskningslegater

Hjerteforeningen og Børnehjertefonden uddeler hvert år forskningslegater til lovende projekter inden for forskning i hjertesygdomme, og i år blev legaterne tildelt Ph.d.-studerende Flemming Javier Olsen fra Herlev og Gentofte Hospital, professor Henning Bundgaard fra Rigshospitalet og adjunkt Peter Agger fra Aarhus Universitetshospital.

Kronprinsesse Mary af Danmark

Skriv et svar