En Hjælp fra Naboer

billedet indeholder en person

Mette Frederiksen, Statsminister af Danmark takker for naboers tålmodighed. Også myndighederne får en tak med på vejen den 12 februar 2021.

Af: BT, Ritzau og Henning Sandberg T. Kruse Emanuel S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Statsminister Mette Frederiksen fra socaldemikratiet (S) af Danmark, takker både politiet, efterretningstjenesten og de tyske myndigheder i forbindelse med anholdelserne af en række personer, der mistænktes for at begå terror. Takken fremgår af en kortfattet pressemeddelelse, som ministeren har udsendt fredag. Tidligere på dagen fortalte operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET) Flemming Drejer på et pressemøde, at der var fundet både våben samt komponenter og ingredienser, der kan bruges til bombefremstilling.

Mette Frederiksen nøjes ikke med at takke myndighederne. Også borgerne får et velmenende ord med på vejen.
– Jeg er glad for, at myndighederne på pressemødet i dag også kunne oplyse, at der ikke har været fare på færde i forbindelse med udførelsen af ransagningerne. Jeg vil derfor takke alle helt almindelige og fredelige naboer for jeres tålmodighed med politiet i denne fase, siger Mette Frederiksen.

Politiet har foretaget ransagninger og anholdelser flere steder på Sjælland. Blandt andet har der været en politiaktion på en adresse i Apotekerhaven i Holbæk.
Flemming Drejer fortalte på fredagens pressemøde, at politiet blandt andet har fundet pumpguns og en jagtriffel med kikkertsigte. Også et Islamisk Stat-flag er blevet fundet.
Han ville dog ikke fortæller nærmere om, hvorvidt disse effekter var fundet i Holbæk eller andre steder.
Også i Tyskland er der foretaget ransagninger.

Skriv et svar