En Rundbordssamtale med Kronprinsesse

billedet indeholder en person

H.K.H. Kronprinsesse af Danmark i rundbordssamtale om ICPD+26 (International Conference on Population and Development) – status på kvinder og pigers sundhed og rettigheder som opfølgning på Nairobi Summit. Christiansborg, København, den 4. marts 2021.

Af: Kongehuset og Henning Sandberg T. Kruse Emanuel S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Ved mødet deltog blandt andre også minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde Flemming Møller Mortensen og formand for SRSR-netværket Karen Ellemann.

Tværpolitiske Netværk for Seksuel og Reproduktiv Sundhed og Rettigheder, Udenrigsministeriet, UNFPA og Sex & Samfund havde organiseret mødet, der havde deltagelse af ministeren for udviklingssamarbejde og ministeren for nordisk samarbejde, medlemmer af Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel og Reproduktiv Sundhed og Rettigheder (SRSR-netværket), civilsamfundsaktører, der deltog i Nairobi Summit, samt repræsentanter fra UNFPA og UN Women.

billedet indeholder en person
Formand for SRSR-netværket Karen Ellemann

H.K.H. Kronprinsessen af Danmark  i en rundbordssamtale, der har til formål at diskutere Nairobikonferencens resultater og opfølgning herpå. Nairobikonferencen fandt sted i november 2019 som en markering af 25-året for ICPD-aftalen, der skal være med til at sikre piger og kvinders rettigheder, herunder seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder. Kronprinsesse af Danmark sidste år i FN’s Befolkningsfond UNFPAs nyoprettede uafhængige ICPD25 Højniveaukommission, der skal følge op på de globale tilsagn, der blev givet på Nairobikonferencen.

Skriv et svar