Statsministeriet af Danmark Indkalder til Vigtigt Pressemøde

Af: TV2 og Henning Okholm

Fotos: RP Zhong Min Peng©

Statsministeriet af Danmark indkalder til pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet i dag onsdag den 8. december kl. 18.30 om coronasituationen i Danmark.

Mette F.: Skolebørn skal ikke frygte ny lang nedlukning. For at begrænse den stigende smitte med coronavirus bliver skolebørn sendt hjem på forlænget juleferie. For at begrænse den stigende smitte med coronavirus bliver elever i folkeskoler og privatskoler sendt hjem fra og med 15. december til og med 4. januar. Det fortalte Statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag aften.

Pressemødet holdes i forlængelse af at smitten i landet er steget de seneste måneder. Men Statsministeren understreger, at den høje tilslutning til vaccinerne i Danmark betyder, at man kan undgå en egentlig nedlukning af samfundet.

– Fra regeringens side ønsker vi at holde samfundet så åbent som overhovedet muligt, siger hun.

Regeringen opfordrer til at aflyse julefrokosten i firmaet
På grund af høje smittetal bør firmajulefrokoster aflyses, siger Mette Frederiksen.

Trods høje smittetal er det ikke planen, at en ny længerevarende nedlukning for skolebørnene skal træde i kraft.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde om nye restriktioner onsdag aften.

– Vi ved godt, hvor meget skolegang betyder for unges trivsel og læring, men der er brug for at dæmpe smitten, der hvor mange uvaccinerede personer befinder sig, lyder det.

– Jeg hæfter mig ved, at Epidemikommissionen som udgangspunkt ønsker, at børnene skal tilbage i skole fra januar.

For at begrænse den stigende smitte med coronavirus bliver elever i folkeskoler og privatskoler sendt hjem fra og med 15. december til og med 4. januar. De skal dermed begynde i skole igen 5. januar.

Det besluttede et flertal i Folketingets Epidemiudvalg onsdag eftermiddag, oplyste børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Det gælder ikke elever i specialskoler og specialklasser.

Ifølge statsministeren vil der være fjernundervisning, hvor skolebørnene undervises via en onlineforbindelse.

– For de fleste vil det betyde, at man modtager fjernundervisning fem dage om ugen, men det er få dage i alt, vi taler om, siger hun.

Det oplyste Pernille Rosenkrantz-Theil også tidligere onsdag. Hun understregede desuden, at man er opmærksom på, at de undervisningsrammer kan være svære særligt for de mindste børn.

– Jeg vil gerne understrege, at for forældre, der er i arbejde eller er erhvervsdrivende, har man mulighed for at få nødpasset sine børn. Det har man også, hvis man arbejder hjemmefra, lød det.

– Så man skal orientere sig i nødpasningsreglerne, for der er ret vide muligheder for at få sine børn nødpasset og også større muligheder end ved de første nedlukninger, sagde undervisningsministeren.
Ingen restriktioner for julegudstjenester på vej. Der er ikke lagt op til, at julegudstjenester skal aflyses eller underlægges restriktioner i år. Det siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på et pressemøde her til aften.
– Vi har ikke overvejet yderligere tiltag på trossamfund og folkekirke. Velvidende at det her er en tid, hvor der kommer flere i kirkerne, siger han.
Sidste år blev julegudstjenesterne aflyst med meget kort varsel i de fleste af landets kirker.
– Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan fra min side til, at vi ikke gentager det forløb. Vi har ingen konkrete overvejelser om restriktioner på trossamfund, siger Søren Brostrøm.

 

 

 

Landstallene:

I dag

198.223 PCR-prøver

234.669 Antigenprøver

6.629 Bekræftede

7 Dødsfald

93 Nye indlæggelser

461 Indlagte i alt = 4 mindre end i går (66 på intensiv og 38 i respirator)

Skriv et svar