Standerhejsning og navngivning af kaproningsbåd i Danske Studenters Roklub

AF: Kongehuset , Henning Okholm
FOTO: Zhong Min Peng©/RP

H.K.H. Prinsesse Benedikte af Danmark overværede den 7. april 2024 standerhejsning og navngav kaproningsbåden i Danske Studenters Roklub.. Kulturminister af Danmark,Jakob Engel-Schmidt deltog i hele arrangementet.

Standerhejsningen foregik ved Danske Studenters Roklubs klubhus i Svanemøllehavnen på Østerbro i København. Her ses Prinsessen ankomme til roklubben.

I forbindelse med Standerhejsningen navngav Prinsesse Benedikte kaproningsbåden ”Happy”. Til daglig bruges båden af roer Karina Lauridsen, som træner op til at kvalificere sig til de Paralympiske Lege i Paris.

Danske Studenters Roklub er Danmarks største roklub med omtrent 900 medlemmer. Roklubben kan føre sin historie tilbage til 1867, og den nuværende klub blev stiftet i 1917, da Akademisk Roklub og Polyteknisk Roklub blev lagt sammen.

Standerhejsningstalen blev afholdt af formand for Danske Studenters Roklub Kasper Haagensen. Standerhejsningen er en tradition, der markerer begyndelsen på Danske Studenters Roklubs sommersæson.

Studentersangerne var også til stede ved det festlige arrangement, hvor de blandt andet sang “Der er ingenting, der maner”, da standeren blev hejst.

I anledning af Prinsesse Benediktes kommende 80-års fødselsdag overrakte formanden for Danske Studenters Roklub Kasper Haagensen og kunstneren Ole Henriksen en gave til Prinsessen.

Skriv et svar