Af: Kongehuset og Henning S. T. K. E. S. Okholm
FOTOS: ROYAL PRESS ZHONG MIN PENG
Prinsesse Marie af Danmark åbnede som protektor madfestivalen Copenhagen Cooking. Dansk Industri, København, den 18. august 2021. Copenhagen Cooking er en årligt tilbagevendende festival i København, der sætter fokus på den københavnske gastro-scene og Danmark som madland. Prinsesse Marie af Danmark taler ved åbningen af Copenhagen Cooking 2021 den 18. august 2021.
Prinsesse Marie tillod sig derfor at tale engageret til de indbudte og værterne af Copenhagen Cooking:
“Mange tak for invitationen til at deltage i åbningen af madfestivalen Copenhagen Cooking. Som festivalens protektor vil jeg gerne starte med at takke bestyrelsesformand for DI Fødevarer Erik Wiberg-Lyng for Deres opbakning til Copenhagen Cooking.
Jeg vil også gerne takke alle de mange engagerede mennesker, der gør en stor indsats, og som sammen med de mange restauranter, foreninger og store og små fødevarevirksomheder gør festivalen til en stor begivenhed for København og hele Danmark. Uden jer var festivalen ikke mulig.
Endelig vil jeg også takke DI. Både for at støtte festivalen aktivt og for at lægge disse smukke rammer til åbningen af Copenhagen Cooking 2021.
I 2020 blev Copenhagen Cooking – i lighed med så mange andre begivenheder og festivaler – aflyst, og det er derfor en særlig stor fornøjelse at vi i dag kan samles her. Og ikke bare samles her, men i det hele taget være sammen med hinanden igen, se hinanden, tale sammen uden at det er gennem en computerskærm – og ikke mindst nyde et måltid sammen.
Måltidet kan noget særligt, for når vi sætter os sammen om bordet opstår der fællesskaber og fælles minder. Vi lærer hinanden at kende på en ny måde. Og det har vi alle sammen længtes efter. Også min familie og jeg, der ligesom alle andre har savnet det fysiske samvær med vores venner, familier og arbejdsrelationer.”
Den 18. august 2021 åbnede H.K.H. Prinsesse Marie af Danmark som protektor madfestivalen Copenhagen Cooking 2021 i Industriens Hus i København. Ved ankomsten til Industriens Hus blev Prinsessen modtaget af viceadministrerende direktør for Dansk Industri Thomas Bustrup, direktør for Copenhagen Cooking Stine Lolk og bestyrelsesformand for DI Fødevarer Erik Wiberg-Lyng.