Prinsesse Benedikte åbner nyt fitnesscenter

Prinsesse Benedikte åbner nyt fitnesscenter

06/06/2021 0 Af admin

AF Kongehuset, Jakob Volther

FOTO: Royal Press Zhong Min Peng

Prinsesse Benedikte af Danmark åbner nyt fitnesscenter for Parasport i Gladsaxe Kommune. Søborg, den 6. Juni 2021 Prinsesse Benedikte af Danmark åbner et nyt fitnesscenter, som er etableret i et samarbejde mellem foreningen Gladsaxe Multi Fitness og Gladsaxe Kommune. Åbningen af fitnesscenteret er en del af kampagnen ”Fitness for alle”, der drives i et partnerskab bestående af Bevica Fonden, Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Danske Handicaporganisationer, DIF, DGI, Parasport Danmark og Bevæg dig for livet – Fitness. Med enkle greb har Gladsaxe Kommune vist, hvordan et gammelt maskinhus kan blive til et fitnesscenter for alle – uanset funktionsevne H.K.H Prinsesse Benedikte indvier de nye rammer den 6. juni.
Fitness skal være for alle i Gladsaxes nye forening og fitnesscenter. I et gammelt maskinhus på Kellersvej 2 er der blevet skabt en ny ramme, der gør det muligt for mennesker med bevægelseshandicap at dyrke fitness på lige fod med alle andre. Projektet er ét blandt tre, som gennemføres som led i kampagnen ”Fitness for alle”.

Gladsaxe MultiFitness ligger i et boligområde med boliger for mennesker med psykiske og fysiske handicap. Derfor har der lokalt været et stort ønske om at skabe et inkluderende, tilgængeligt og behageligt træningsmiljø i den nye forening Gladsaxe MultiFitness, hvor alle borgere er velkomne. F.eks. er fitnessmaskinerne udviklet, så de også kan bruges af folk, der sidder i kørestol, ligesom der er etableret handicapvenlige toiletter, tekøkken og p-pladser.


”Det er et helt unikt træningscenter, vi har fået stablet på benene her på Kellersvej. Det er måske ikke verdens største, til gengæld er det det mest rummelige. Her har vi lavet plads til både fitness, fællesskab og forskelligheder. Vi håber rigtig mange vil slå vejen forbi og melde sig ind i vores forening, så vi kan videreudvikle og bruge stedet sammen. Alle er velkomne i Gladsaxe MultiFitness – uanset hvem du er,” siger Jakob Volther, formand for foreningen Gladsaxe MultiFitness.

Også Gladsaxes borgmester roser initiativtagerne bag projektet.”I Gladsaxe ønsker vi at skabe inkluderende fællesskaber med plads til alle. For mennesker trives nu engang bedst i fællesskab med andre. Det nye multi fitness center er et godt eksempel på, hvordan vi både skaber nye muligheder lokalt for fysisk udfoldelse og får skabt et fælles udgangspunkt for naboer i lokalområdet, som inviteres indenfor til at mødes og dyrke motion sammen med borgere med fysiske og psykiske handicaps i en slags omvendt integration, siger Gladsaxe kommunes borgmester Trine Græse.

Projektet er gennemført i et samarbejde mellem foreningen Gladsaxe MultiFitness og Gladsaxe Kommune som en del af kampagnen ”Fitness for alle”, der drives i et partnerskab bestående af Bevica Fonden, Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Danske Handicaporganisationer, DIF, DGI, Parasport Danmark og Bevæg dig for livet – Fitness.