Pressemøde af Dansk Statsminister om Virusvarianten Omikron

Af: Statsministeriet og Henning Okholm

Fotos. ROYAL PRESS ZHONG MIN PENG© og Hasse Ferrold©

 

Statsministeriet af Danmark indkalder til pressemøde i Statsministeriet fredag den 17. december 2021 om Især varianten Omikron/coronasituationen i Danmark. Nye restriktioner på vej: Statsministeren indkalder til pressemøde den 17. december 2021 og Nye restriktioner kan være på vej. Især varianten Omikron bekymrer, og den 17. december
torsdag ramte man 9.999 smittede som et rekordhøjt antal på et døgn. Statsministeren varslede allerede torsdag, at nye tiltag er nødvendige for at bremse smitten. Folketingets sundhedsordførere drøfter her til 17. december formiddag de anbefalinger, der er til flere coronarestriktioner. I går skrev statsminister Mette Frederiksen på Facebook, at hun ikke var i tvivl om, at der var behov for flere tiltag op mod jul.¨

Statsminister fortalte:
“Kære alle. Smitten er – desværre som forventet – meget, meget høj. Myndighederne vil senere i dag give en status. Og jeg er ikke i tvivl om, at nye tiltag bliver nødvendige for at bryde smittekæder.
Det er Epidemikommissionen i gang med at forberede, og så snart vi kan sige mere, gør vi selvfølgelig det. Det vigtigste er stadig at få 3. stik. Jo før, jo bedre.”

Mette Frederiksen meldte sig ellers torsdag syg til to EU-topmøder . Hun var ikke
med corona, oplyste ministeriet i den forbindelse. Det forventes, at statsministeren vil orientere om yderligere restriktioner.

Torsdag slog antallet af dagligt smittede Dansk folk rekord med ca.10.000 smittede.
Sundhedsminister af Danmark Magnus Heunicke :
Regeringen og sundhedsmyndighederneaf Danmark arbejder for at håndtere situationen, og Epidemikommissionen vurderer i øjeblikket, om der er behov for nye tiltag, der kan lægge en dæmper på udviklingen. Med omikron har vi fået en ny epidemi i epidemien. Situationen kræver en hurtig omstilling af vores epidemiberedskab og en robustgørelse af vores hospitalskapacitet, når indlæggelsestallene forventeligt stiger.
Pressemødet kunne ses direkte på Media af DR og TV2.

Jo flere der tager imod vacciner og tests af regeringen, jo flere smittetal og indlæggelser kommer der. I det lange løb forlænger vi blot epidemien ved vacciner.

 

Søren Brostrøm
Søren Brostrøm
Magnus Heunicke
Magnus Heunicke

Skriv et svar