Kronprinsessen forestår uddelingen af Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser 2023

FOTO: Zhong Min Peng© RP
AF: Søren Kjeldgaard, Henning Okholm
Kronprinsessen Mart af Danmark forestår uddelingen af Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser 2023. Skuespilhuset, København, .20. februar 2023.

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler årligt EliteForsk-priser til de førende forskere inden for deres felt med det formål at skabe opmærksomhed omkring forskning i Danmark. EliteForsk-prisen blev første gang uddelt i 2007.

Danmark Uddeling af Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser 2023

Kronprinsessen af Danmark forestod den 20. februar 2023 uddelingen af Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser sammen med uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.

Danske forskere har leveret topforskning i international særklasse, og forskerne blev derfor i dag hædret med den prestigefulde EliteForsk-pris for deres banebrydende resultater. Sammen med uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund uddelte Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen de fem priser i Skuespilhusets foyer.

Prismodtagerne har blandt andet fundet løsninger på, hvordan man kan fremstille batterier mere bæredygtigt, samt dannet ny viden om og forståelse for sygdommen Parkinsons.

Kronprinsessen uddelte også rejsestipendier til 20 talentfulde ph.d.-studerende. Stipendiernes formål er at muliggøre studieophold ved de bedste forskningsmiljøer i verden.

Årets fem EliteForsk-prismodtagere modtog 1,2 millioner kroner, hvoraf 200.000 kroner gives som en personlig hæderspris, og 1 million kroner går til forskningsaktiviteter.

Prismodtagerne af årets EliteForsk-priser ses her sammen med Hendes Kongelige Højhed og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund. Prismodtagerne var professor Dorthe B. Ravnsbæk, professor Alexander Kai Büll, professor og overlæge Per Borghammer, professor Eline Lorenzen og professor Poul Fritz Kjær.
Kronprinsessen uddelte også rejsestipendier til 20 talentfulde ph.d.-studerende. Stipendiernes formål er at muliggøre studieophold ved de allerbedste forskningsmiljøer i verden. EliteForsk-priserne har til formål at anerkende og skabe opmærksomhed om den ypperste forskning i Danmark. Priserne uddeles årligt til yngre forskere, som bidrager til at løse globale udfordringer. EliteForsk-prisen blev uddelt for 17. gang i år og blev uddelt for første gang i 2007.

Uddelingen fandt sted i Skuespilhuset i København.
Efter mødet har Danmarks uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund blev interviewet af ROYAL PRESS korrespondent Zhong Min Peng.

Skriv et svar