Kongen af Danmark overrakte “The Brain Prize”

Kongen af Danmark overrakte den 30. maj 2024 ”The Brain Prize 2024” til forskerne Haim Sompolinsky, Terrence Sejnowski og Larry Abbott for deres banebrydende forskning inden for neurovidenskab.

AF: Kongehuset, Jacob Nielsen, The Brain Prize

FOTO: Lundbeckfonden, Jacob Nielsen, The Brain Prize ©.Zhong Min Peng ©RP

Overrækkelse af hans majestæt kongen

The Brain Prize” er verdens største hjerneforskningspris, der uddeles årligt til en eller flere forskere, som har udmærket sig ved et ekstraordinært bidrag til hjerneforskningen. Med prisen følger 10 millioner kroner.

Kongen af Danmark blev modtaget af direktør i The Brain Prize Martin Meyer.

Aftenens prisoverrækkelse blev efterfulgt af en middag, og undervejs var der musikalsk underholdning med Oh Land. I forbindelse med prisuddelingen holdt Hans Majestæt en tale og overrakte medaljerne til de tre vindere.

Prisen og forskerne

Prisen blev tildelt de tre forskere på grund af deres bidrag til teoretisk og beregningsmæssig neurovidenskab. Larry Abbott, Haim Sompolinsky og Terrence Sejnowski har gjort opdagelser, der har udvidet forståelsen af de principper, der styrer hjernens struktur og dynamik samt fremkomsten af kognition og adfærd.

Professor ved Harvard University I USA og Hebrew University i Israel Haim Sompolinsky bruger fysik til at undersøge hjerneaktivitetens mønstre og deres rolle i læring, hukommelse, perception, kognition og informationsbehandling.

Neurovidenskab og undersøgelse

Leder af Computational Neurobiology Laboratory og The Francis Crick Chair ved The Salk Institute for Biological Sciences i USA Terrence Sejnowski arbejder med beregningsmæssig neurovidenskab og undersøger, hvordan hjernen lærer og lagrer minder, især ved hjælp af avancerede teknikker til at studere hippocampus og cerebral cortex ligesom professor i teoretisk neurovidenskab ved Columbia’s Zuckerman Mind, Brain, Behavior Institute i USA Larry Abbott.

Skriv et svar