H.M. Dronning Margrethe af Danske overrakte Prins Henrik Prisen 2024

Af: Kongehuset og Henning Okholm

FOTO: ZHONG MIN PENG©RP

H.M. Dronning Margrethe af Danske overrakte den 11. juni 2024 ‘Prins Henrik Prisen’. Ved ankomsten til Københavns Universitets Universitetsbibliotek i Fiolstræde blev Dronning Margrethe modtaget af forperson for Danske Skønlitterære Forfattere Claus Ankersen.

Prins Henrik Prisen

Uddelingen af Prins Henrik Prisen af Danske Skønlitterære Forfattere og Dansk Forfatter foreningtirsdag den 11. juni 2024.
Prins Henrik af Danmark Prisen er en dansk litteraturpris, der uddeles til en dansk digter som en anerkendelse for dennes kunstneriske virke. Prismodtageren modtager sammen med prisen 300.000 kr., som er skænket af AVK Holding, og en statuette af en skulptur der ligner prinsen. Prisen vil blive overrakt af Hendes Majestæt Dronning Margrethe af Danmark. Der gives til en aktuel og etableret dansk digter, der har ydet et væsentligt bidrag til dansk lyrik.

Prisen gives som en hædersbevisning til en fremragende dansk digter, der med sit virke har ydet et væsentligt bidrag til dansk lyrik. Formålet med prisen er at sætte fokus på specifikt denne digters virke og
på lyrikkens betydning for dansk litteratur.
Prisen er skænket af AVK Holding, og prismodtageren får en bronzestatuette af Prins Henriks skulptur
Fabeldyr. Prisen uddeles i samarbejde med Danske Skønlitterære Forfattere og Dansk Forfatterforening.

Efter juryens fælles indstillingstale overrakte Dronning Margrethe ’Prins Henrik Prisen’ og en statuette af Prins Henriks skulptur ”Fabeldyr” til dette års prismodtager digteren Ursula Andkjær Olsen.

Lyrikprisen tildeles årligt en dansk digter i forbindelse med Prins Henriks fødselsdag. I år ville Prinsen være fyldt 90 år.

Den uafhængige jury fremhævede valget af årets prismodtager for Ursula Andkjær Olsens originale, grænsesprængende forfatterskab, der har bidraget til afgørende til udvidelsen af poesiens udtryksformer i Danmark.
Ursula Andkjær Olsen takke for Prins Henrik Prisen.

Skriv et svar