Et Møde om Energiaftale

Sidste Torsdag og Fredag, 14. og 15. Marts, dannede Aalborg rammen for 2019-udgaven af Kommunalpolitisk Topmøde, hvor aktuelle politiske temaer skal diskuteres. Der er Danmarks klima et centralt tema. Statsminister Lars Løkke Rasmussen stod i spidsen for mødet og præsentationen af energiaftale.

Af: Zhong Min Peng og Henning Sandberg T. Kruse Emanuel S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng og Statsministeriet

Energiaftale 2019

Græsk, Gådefuld og ihærdig Godt

De primære ministre er sammen med statsministeren om mødet, som omhandler den fremtidige klimapolitik.

Der er desuden et topmøde om parallelsamfund og indvielsen af et nyt energilager på programmet. Få overblikket over ugen i dansk politik. Statsministeren Lars Løkke Rasmussen udtaler derfor forud for mødet:

”Danmark skal være præget af et stærkt fællesskab, hvor alle bidrager til og er en del af det land, vi bor i. Det kan ikke nytte noget, at en stor gruppe af børn vokser op i et miljø, hvor mor og far går derhjemme, kriminalitet er hverdagskost, og der hersker et formørket syn på ligeværd, frisind og frihed. Det må vi som samfund aldrig passivt acceptere. Derfor tog regeringen sidste år hårdt fat på en række områder for at bryde ghettoerne op og få alle med i fællesskabet. Samtidig følger regeringen indsatsen tæt, for at sikre, at værktøjerne tages i brug, og de virker. Jeg glæder mig til regeringens første topmøde om parallelsamfund, hvor vi samler kapaciteter på tværs af samfundet til en snak om det her vigtige indsatsområde.”

Fremtidige Klima

Danmarks fremtidige klimapolitik er i fokus, fordi regeringen vil gavne hele Danmark, og ikke kun de få. Der er meget stor politisk debat om parallelsamfundet, men det bliver der gjort noget ved nu. Danmark skal være præget af et stærkt fællesskab. Det udtryk kommer til at mærkes i de kommende år, når bland andet supersygehuse ser dagens lys, og sundhedsvæsnet bliver effektiviseret.