Kronprinsen af Danmark ved dato af 15. april 2021, var til stede ved åbningen af det internationale fødevaretopmøde, København, Danmark “World Food Summit – Better Food for More People”.
Af: The Ministry of Food, Agriculture and Fisheries of Denmark & Henning Sandberg T. Kruse Emanuel S. Okholm
Fotograf: Zhong Min Peng
I de forgangne dage har Danmark for femte gang vært ved det internationale fødevaretopmøde “World Food Summit – Better Food for More People”, og ved åbningen holdt Hans Kongelige Højhed en virtuel åbningstale til de omkring 300 deltagere fra hele verden. Kronprinsen åbnede “World Food Summit – Better Food for More People”. Dvs. at Kronprinsen var fysisk til stede i Industriens Hus i København, hvor Han talte til de virtuelt fremmødte deltagere. Ved ankomsten blev Kronprinsen modtaget af fødevareminister Rasmus Prehn og international direktør/COO i DI Thomas Bustrup. Kronprinsen åbnede “World Food Summit – Better Food for More People”, hvor emnet for dette års topmøde blev udfordringer for fremtidens fødevareproduktion, og fokus var blandt andet på at finde løsninger, som kunne være med til at sikre en bæredygtig fødevareproduktion.
Til topmødet var der inviteret politikere, topembedsmænd, forskere, virksomheder, unge og interesseorganisationer, der blandt andet havde overværet oplæg og deltog i workshops om topmødets fire centrale temaer: Det første var ”Madspild”, det andet var ”Sunde og bæredygtige fødevarer”, deriblandt ”Afskovning” og til slut ”Antibiotikaresistens”. Konklusionerne fra de to dages topmøde tog fødevareministeren med til det første FN-fødevaretopmøde om fremtidens bæredygtige fødevaresystemer ”UN Food Systems Summit 2021”. Her ville de indgå i den danske delegations indspil til topmødet i New York, USA, i september 2021.