En gæst til lancering af National Madspildsdag

billedet indeholder tre personer

Prinsesse Marie af Danmark var inviteret til butik i forbindelse med National Madspildsdag. Prinsesse deltager i åbningsarrangementet i forbindelse med lanceringen af Danmarks nationale madspildsdag, fordi hun som protektor vil vise ansvar for udviuklingen af reduceringen af madspild.

Af: Kongehuset og Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Åbningen

Prinsesse Marie af Danmark deltager i åbningsarrangementet i forbindelse med lanceringen af Danmarks nationale madspildsdag. Nørrebrogade 52C, København, kl. 9.00.den 29. september  2020
Den 29. september bliver Danmarks første officielle madspildsdag, og formålet med dagen er at sætte fokus på danskernes engagement i kampen mod madspild samt at mindske madspild i de danske hjem. 

Datoen er den samme som FN’s internationale madspildsdag International Day of Awareness of Food Loss and Waste, hvor verdens lande opfordres til at sætte fokus på forebyggelse og reduktion af det globale madspild og fødevaretab.

Minister følger efter

Fødevareminister Mogens Jensen siger:

Vi forbrugere står for en tredjedel af det samlede madspild i Danmark. Dét skal vi gøre noget ved – og vi kan alle sammen være med til at gøre noget for at redde mere af al den gode mad, der i dag ender i skraldespanden, siger Mogens Jensen.   

Regeringens hensigt med en national madspildsdag er at sætte fokus på danskernes engagement i kampen mod madspild. Det handler ikke kun om at øge forbrugernes viden om madspild. Det handler i ligeså høj grad om at klæde danskerne på til at undgå madspild – der i sidste kan gøre en stor forskel for klimaet. Desuden er det regeringens ambition at have et særligt fokus på at engagere fremtidens forbrugere – nemlig børn og unge i kampen om at mindske madspildet. 

Vi har tidligere set, hvordan den unge generation er gået forrest, når det gælder klimaet. Derfor vil vi gerne gøre en aktiv indsats for at mobilisere og engagere danskerne – og særligt de unge – i kampen om at komme madspildet, der sker i de danske hjem, til livs, siger fødevareministeren.

billedet indeholder to personer
billedet indeholder en person
billedet indeholder en person
billedet indeholder tre personer

Anden artikel kommer

Anden artikel kommer

Skriv et svar