En Kinesisk Kulturgennemgang

Forbindelse med Kina er noget Danmark har. Det er populært at danske og kinesiske kulturer de mødes, så derfor er det kinesiske nytår også populært at fejre.

Af: Zhong Min Peng og Henning Sandberg T. Kruse Emanuel S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Lighten Up Copenhagen er en stor kulturel begivenhed i Kina. Der i tre år i træk er blevet afholdt i Danmark af Kinas ambassade i Danmark. København K, VisitDenmark og andre lokale partnere. Lighten Up Copenhagen 2019 afholdes fra 1. Februar til 24. Februar, hvor der er arrangementer afholdt i København.

Den kinesiske ambassade og dansk kinesisk kulturforening, afholdte og fejrede det kinesiske nytår på Rådhuspladsen.

Korsangere fra det dybe Baryton til høj Sopran. Der blev filmet til social medier, og taget billeder.

Turen havde start fra Rådhuspladsen gennem strøget. Der efter de havde været til opvisning foran rådhuset, alt i mens korsangerne og tai chi opvisning varmede op.

Gong Drums gruppebillede med drage er meget symbolsk, og hører standard med til kinesisk nytår når det fejres.

Før march ned gennem strøget, og opvisning med drage, gjorde kineserne sig klar til at gå. Strøget. Det blev gjort med dans på Rådhuspladsen, i nærheden af den kommende metrostation.

Et stop på Nytorv, blev der vist trommer med en opvisning, Folk med smartphone optog. De følte sig ikke irriterede, tværtimod, de fulgte med, optog og delte på sociale medier.

Læs også Opfølgeren til Legofilm får Kongelig besøg

Mellemstop på Nytorv overdøvede og forstyrrede de oprindelige udstillere, men tilskuere var ikke sure, stortallet så med, da trommerne blev banket løs på.

Langs strøget kunne det høres, og som det kan ses, så blev der heftig aktivitet.

Pandaer og forbindelse med Kina kommer snart til København Zoo. De blev vist frem på rådhuspladsen, hvor der blev taget billeder med dem. Som en del af Københavns Lysfestival har “Lighten Up Copenhagen 2019” tilføjet ny smag til Københavns berømte forretningsområde. Derfra gik det mod Kongens Nytorv forbi Magasin. Mange fra kinesisk kulturforening var mødt op. Det var for at optræde inden march fra Rådhusplads gennem Nytorv til Kongens Nytorv, med slut på Kultorvet.

Nyt syn

Hundrede lanterner af kinesisk stil er hængt sammen på Strøget i København den 1. februar til 24. december. Chinese Gong Drum March blev afholdt i Københavns centrale forretningsområde 16 Februar, hvor der også blev holdt kinesiske kulturarvsmøder i Illum. Røde kinesiske kuverter med gode ønsker, for at bringe held til danskerne blev udleveret under festivalen for indkøb “Fu”, som en del af “Lighten Up Copenhagen 2019.”

Forbindelse med Kina

Ifølge kinesisk tradition begynder nytårsfesten i foråret af det nye år og varer til lanternefestivalen, der falder den 15. dag i den første måned af månekalenderen. Den 15. februar lanceres Lighten Up Copenhagen-Lantern Festival Celebration på Københavns Rådhusplads. Under fejringen vil der være kinesisk “Gong Drum show”, “løve dans”, drage dans, Tai chi show og kor præsenteret for dansk publikum. Skribent, fotograf og dem der støttede den kinesiske begivenhed, var selv med til at gøre de røde lys flotte. Der blev delt gaver ud i form af lanterne og røde kuverter. Senere om eftermiddagen blev de tændt og pyntede strøget. Formålet med at dele lykke og glæde, Lighten Up Copenhagen 2019, vil give lokalbefolkningen og turisterne en særlig oplevelse af den kinesiske festivalkultur.