En Forfremmelse i Fokus

Overrækkelse Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2019 fandt sted i Skuespilhuset, København 4. Februar 2019 af H.K.H. Kronprinsesse Mary af Danmark. Derfor var et arrangement i Skuespilhuset i København som det var en markering af World Cancer Day.

Af: Zhong Min Peng og Henning S. T. K. Emanuel S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

En Dansk Film Modtaget Royalt

Kræftens Bekæmpelse

H.K.H. Kronprinsessen lagde det klart ud, at kræftforskning er meget fremme, og mere fremme end i andre dele af verden. Det kan vi være stolte af. Måden vi kommer frem på er at bruge de resultater vi har nu og give frihed til at forske mere.

Overrækkelse af

Overrækkelse af hædersprisen bliver gjort til en person, en gruppe, en afdeling eller andre, som har gjort en meget særlig indsats inden for kræftområdet med hensyn til opdagelse og forskning. Hædersprisen er på 50.000 kroner, og uddeles altid den 4. Februar, som er ”World Cancer Day.”

H.K.H. Kronprinsesse Mary forestod scenen til overrækkelse af prisen foran logo og med bestyrelsen hos Kræftens Bekæmpelse.

Dagligvarekæder får Kræftens Bekæmpelses Hæderspris for at gemme tobakken væk. Dagligvarekæderne Aldi, COOP, Lidl, REMA 1000, Salling Group samt Magasin modtager Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2019. De får prisen for at gemme tobakken væk i butikkerne og dermed gå forrest i indsatsen for at undgå, at børn og unge begynder at ryge. Hædersprisen blev overrakt af H.K.H. Kronprinsessen mandag den 4. februar på World Cancer Day.

Fremskridt

Supermarkedskæderne har valgt at sætte hensynet til børn og unge højere end risikoen for at miste kunder. De seks dagligvarekæder enten har, eller er på vej til at skjule deres tobak i skabe. Der ikke er mere synlige for kunderne. Kiosk har valgt at stoppe med at sælge tobak. Der findes meget forskning, men ikke nok. Derfor søges der hele tiden kandidater til at forske i flere former for kræftforskning. Mandag den 4. Februar fik de administrerende direktører for Aldi, REMA 1000, Lidl, COOP, Salling Group og Magasin, Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2019 overrakt af H.K.H. Kronprinsessen Mary.

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary med formand i Kræftens Bekæmpelse, Helen Bernt Andersen, og de stolte hæderprismodtagere.

Formand for Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen sagde:

Supermarkedskæderne har valgt at sætte hensynet til børn og unge højere end risikoen for at miste kunder.”

Udtalelsen kommer efter den stigende risiko for, at den nye yngre generation skal inde på arbejdsmarkedet holde helt til de er 70 år. Det giver et bestemt perspektiv på, hvad der sker af radikale ændringer hos Sundhedsstyrelsen. Sundhedsstyrelsen samarbejder med Fødevarestyrelse om, hvad der kommer til at være et mindre udbud af i butikker.