Dan Zhong Changqing Klubben inviteret til fejring af Chung Yang Festivalen på Den Kinesiske Ambassade i Danmark

København, den 19. oktober 2024
Af Royal Press Peng, Zhongmin og korrespondenter Wang Zhanyuan og Liao Ziqi

Foto: Royal Press Peng Zhongmin © og Den Kinesiske Ambassade i Danmark©

Den 18. oktober deltog over 50 repræsentanter fra den danske “Dan Zhong Changqing Klub” i en festlig fejring af Chung Yang Festivalen, inviteret af den kinesiske ambassadør i Danmark, Wang Xuefeng og organiseret af den erfarne Medlem af Borgerrepræsentationen (V), Københavns Kommune, Heidi Wang, formand for Changqing Klubben i København.

Ambassadør Wang Xuefeng holdt en varm og inspirerende tale, hvor han sagde: “I vores gård vajer det klare femstjernede røde flag Den kinesiske ambassade vil altid være et hjem og en havn for kinesiske borgere i Danmark. I 2025 fejrer vi 75-årsdagen for diplomatiske forbindelser mellem Kina og Danmark. Forholdet mellem de to lande udvikler sig positivt, med tætte samarbejder inden for økonomi og handel, samt en blomstrende kulturel og turistmæssig udveksling. For nylig meddelte Wang Yi, udenrigsminister og medlem af det kinesiske kommunistiske partis politbureau, til den danske udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, at den kinesiske regering vil indføre en visumfri politik for Danmark, hvilket vil fremme det venlige samkvem mellem vores lande.”

Ambassadøren roste især de dansk- kinesiske immigranter for deres betydningsfulde bidrag til venskabet mellem Kina og Danmark.

Repræsentanter fra ambassadens handels-, teknologi- og kulturafdelinger præsenterede deres funktioner og arbejdsområder for deltagerne, og diskuterede aktuelle emner af interesse.

Arrangementet blev ledet af ambassadens kontorchef og chef for visumafdelingen Shen Ang, som engagerede sig i dialog med deltagerne om spørgsmål vedrørende visum, pension og tilbageflytning til hjemlandet.

Formand Wang Haidi udtalte: “Vi er meget taknemmelige for ambassadør Wang Xuefengs omsorg for Changqing Klubben i Danmark. Når vi er i ambassaden, føles det som at vende hjem, og vi føler os virkelig velkomne.”

Royal Press Journalist Peng Zhongmin benyttede lejligheden til at interviewe ambassadøren om formålet og betydningen af at invitere Changqing Klubben til ambassaden under Chung Yang Festivalen. Ambassadøren svarede: “Chung Yang Festivalen er en traditionel kinesisk fest, der i 2006 blev anerkendt som en national kulturarv. Festivalen er også Kinas officielle ældredag og symboliserer respekt for ældre samt ønsker om sundhed og lang levetid. Den kinesiske kultur har dybe rødder, og respekten for ældre er en traditionel dyd i vores nation. I dag samles vi for at fejre Chung Yang, hvilket også styrker vores kulturarv og fremmer den fremragende kinesiske kultur.”

Det skal nævnes, at det er første gang i næsten 40 år, at Den Kinesiske Ambassade i Danmark har inviteret repræsentanter for kinesiske immigranter til en Chung Yang sammenkomst. Gennem denne aktivitet er båndene mellem det kinesiske samfund og ambassaden blevet styrket, og deltagerne har følt varmen og omsorgen fra deres hjemland. Alle deltagerne fejrede en mindeværdig Chung Yang Festival med taknemmelighed.
(Redaktører: Wang Yingyu, Li Shunping, Zhao Jingshuo)

Skriv et svar